Как се строят стадиони за Мондиал 2022

В Катар в момента има 1.4 милиона работници имигранти. Страната се подготвя за домакинство на Световното първенство по футбол през 2022 година. Много от тези работници са дошли от бедни райони на Азия и работят при условия, които са нещо като модерно робство. Те не могат да напуснат Катар без виза за напускане, а не могат да получат такава виза без съгласие на работодателя си. 

От Световната конфедерация на профсъюзите изчисляват, че около 4 000 от тях ще загинат до 2022 година, когато всичко за Световното първенство трябва да е готово. От ESPN пътуваха до Катар и заснеха ужасяващите условия, в които живеят хората. Журналистите са посетили лагер на имигранти работници в Доха. Той е в състояние на абсолютна мизерия. Работниците в него се трудят през деня на ужасна жега, а вечер спят в ужасния лагер.

През 2013 година Индийското посолство съобщи, че 241 индийски работници са починали в Катар през 2013 година. От посолството на Непал казаха, че техните жертви са 185 за миналата година. Опасенията се, че тези бройки ще се увеличават с наближаване на крайните срокове за събитието. 

Това са баните:

Източник: Profit.bg

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
05 юни 2014 | 17:36

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g