Какъв е животът, когато татко е сериен убиец

"На този свят има родители — хора, на които им се раждат чудовища — вярвам в това." е казал някога Стайнбек, но много често и обратното се случва! Връщайки се назад в детството си, Мелиса Мур помни как никой не се възмущавал от баща ѝ, чието хоби било да тормози животни. Вероятно ако някои от фамилията беше повдигнал темата, най-вероятно можеше да има по-сериозна промяна в баща ѝ. Много възможно е същият никога да не носи популярното име "Happy Face Killer". Щастлив е бил сигурно и последният спомен на 8-те жени, които среща през 90-те години. 

 

"Щастливецът" е успял да накаже много хора и да промени изцяло съдбата им, а Мелиса Мур решава да си припомни всичко това, да го преживее още един път, а после да се моли на забравата. Мур е дъщеря на известния убиец е решила да напише книга и също така да влезе в ролята на гласа на онези, които остават след като психопата замине. С подкрепата на някои свои приятели, тя самата смята да направи специален подкаст от 12 епизода, разказвайки какво представлява живота с един такъв човек. Напомняме, че това няма да е толкова увлекателната история на Пабло Ескобар, както бихте могли да я видите в някои филми. Идеята на подобни предавания е, че след като всички са били облъчвани по един или друг начин от историите на престъпниците, може би биха поискали да вникнат и в историята на хората до тях. 

Мур разказва как много често детството и било цветно и красиво, баща ѝ бил внимателен и се стремял да прави всички щастливи. С неговите впечатляващи размери от 2 метра и почти 136 килограма, можел да накара всяко дете да се почувства защитено. След всеки курс с камиона, г-н Кейт Хънтър Джесперсон давал всички дребни монети на децата. Всяко дете е било носено на конче и обгрижвано така, че да се чувства добре. Разходките за сладолед и бонбони до града не били рядкост. По спомените на жената, понякога имало и доста тъжни моменти. Имало случаи, когато татко ще хване някоя бездомна котка, която тя или някой от роднините и гали и ще започне да я души. Понякога обаче избухвал, когато неговата съпруга не била разположена и не искала да прави секс. Двете страни на монетата са крайни - от едната страна имате добър и любящ баща, а от другата ще откриете потенциален насилник с изявени отклонения. Някъде през 1995-а година, майката събира трите деца и им споделя, че татко е в затвора. Причината - убийство. 

Мелиса е първи курс в университета и бързо проверява какво се е случило. Една разходка до библиотеката показва, че тъмната страна на нейния баща е завладяла всичко останало. По-важното е, че от този момент се превръща в дъщерята на серийния убиец. Шокът от описанието на родния ѝ баща, представян като убиец, изрод и каквото още може да си представите, наистина причинява особени драми в съзнанието на човек. 

"От защитник, той се превърна в хищник!", заявява Мелиса в своя подкаст. 

По време на делото, Джесперсън признава, че е търсил предимно проститутки. Всичко започва някъде в Орегон. Започва да изпраща най-различни писма до медиите, за да може да задоволява своето желание за надмощие. Всяко едно писмо било завършвано с усмивка, което ясно показва и какъв е резултатът от отношенията. И до днес, той продължава да излежава своята доживотна присъда в затвора в Орегон. 

 

 

Междувременно, Мелиса сменя училища - два пъти - опитва се да скрие своята идентичност. Във времето, когато не е преследвана и тормозена, прекарвала времето си в самообвинения, чудейки се защо никога не е разбрала какво наистина се случва с баща ѝ. Днес, доста години по-късно, жената продължава да се бори с не толкова приятното минало. Другата голяма подробност е, че има цели две книги "Shattered Silence" и "Whole". В момента работи като криминален кореспондент за д-р Оз. През последните години се е свързала  с повече от 300 деца, имали нещо общо с подобни психопати.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!