Какво се ражда в затвора

Затворът е една от най-изследваните социални институции. В него се раждат най-различни аномалии, букет от чувства и истории, които най-често свършват в интернет. И точно тук осъзнаваш, че времето се връща, докато се опитваш да създадеш острие от четката за зъби, колегата по нар се занимава с изобретяване на атомна бомба от вестник, а последния вече се е обесил. Точно тук можеш да видиш най-лудите идеи, които човек може да сътвори. 

1. Сибирски затвор

Другарите не се радват на горещото лято. То винаги е кратко и се пада в петък, следобед. И в най-бруталните студове, затворникът е принуден да открадне тухла и алуминий, за да изгради една домашна ЕЛВА, която да грее скромното помещение с решетки на прозорците. Да отбележим, че решетките са поставени там, за да пазят него от околните. 

2. Братя по оръжие

В тези времена не можеш да имаш доверие на никого, дори и 150-килограмовият съкилийник те притеснява, когато си сложи розова панделка! Време е да се подсигуриш с домашно приготвено оръжие. Затворниците използват главите на кибритените клечки и пълнят двете дула с различни предмети за патрони. Това изделие не е смъртоносно или точно, колкото истинската ютия, но от близо ще те накара да се замислиш. Всички те познават, всички те уважават.

3. Скуош

Ето и един по-интересен спорт, който започва от английските затвори. Този спорт се ражда, докато затворниците чакат присъдата си. Единственото, което се променя с времето е смяната на топката. След време започват да топят галоши, които са от по-мека гума и става дори по-интересно. Играта става още по-интересна, когато топчето започна да подскача в различни посоки. 

4. Четката за зъби

Идва отново от английските съкилийници. През един топъл ден Уилям Адис решил, че не му харесва процедурата с топене на парцал в сол. Човекът запазил кокал от вечерята, продупчил малки дупки и прекарал малки парцалчета. След изтърпяване на присъдата Уилям патентова своето творение и избягва затворените помещения. 

 

5. Литература

Поместваме това заради единия колега, който има писателски мераци. Маркиз дьо Сад е прекарал около 11 години в затвора, а резултат от цялото висене са цели 11 новели и е отговорен за "11 000 камшика", която успява да разстрои доста хора. Това е начинът!

6. Огнестрелното оръжие

Дело на Дейвид Уилямс, който имал прекалено много свободно време зад решетките. Дейвид сглобява първото си пушкало през 1921-ва година и дава самоунищожението на света. Дейвид работи като механик и изобретява редица резервни и по-добри части за огнестрелното оръжие на пазачите, които често имали близки срещи с ядосани големи хора. Този човек е отговорен и за първата M1 карабина, която сглобява на свобода, когато става служител при Уинчестър!

7. Затвор за умниците

Това е дело на Лаврентий Бериа. Човекът бил отговорник за една от най-големите затворнически институции. Той бързо разбрал, че Сталин си разчиства сметките с по-умните от него. Голяма част от руския елит намира своя край след войната, а всички останали отиват в затвори. Лаврентий разделя затвора на две и умните глави започват работа върху нов проект, докато животните в другата част са се занимавали с нормалните неща от живота: убиване, изнасилване, стоене и после всичко се повтаря. Точно в такива затвори са работели хора като Андрей Туполев, Владимир Мясищев, Сергей Королев и много други. Какво става с мозъците в затвора? Излизат на свобода, когато Сталин умира през 1953-та година!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!