Класация на Concours Mondial de Bruxelles отличи българско вино

Българско вино обра овациите в престижна международна класация. Дорнфледер на модерната българска изба New Bloom Winery в град Съединение е сред 10-те най-добри европейски вина в списъка на експертите на Concours Mondial de Bruxelles.

Това е поредният принос на избата към модерния винен имидж на страната ни. Общо българските призове от класацията са 4, а след нас, с по две отличия са Румъния и Словения и с едно - Словакия и Молдова.

Модерната българска изба New Bloom Winery в град Съединение бе отличена за безспорното ниво и високо качество на производство. Това е поредното достижение и световно признание на марката Face to Face (F2F), след като по-рано през годината, виното от немския сорт Дорнфелдер донесе на страната голям златен медал от Concours Mondial de Bruxelles. Там родната изба прибави към колекцията си от медали и други четири отличия – две златни за PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни - за Face to Face (F2F) Каберне Совиньон, Сира и Регент и Face to Face (F2F) Розе.

New Bloom Winery е единствената изба в България със собствени масиви от сортовете Дорнфелдер и Регент. Популярни в Германия и все още непознати у нас, те вече печелят своите последователи. Германските партньори на винарната са учудени от превъзходните характеристики на сортовете на почвата в България, което се дължи както на особеностите на тероара, така и на опитните енолози на New Bloom Winery. Целият процес от оглеждането на лозичките до бутилиране и съхранение на виното се подлага на строг контрол, което се улеснява от непосредствената близост на лозята до винарната.

Избата залага на иновациите, на особеностите на тероара и строгия контрол на всеки етап от производството – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Серията Face to Face (F2F) е кръстена на комуникацията „лице в лице“ – каквото е и посланието на изображенията върху етикетите.

Набиращите популярност, отглеждани у нас немски сортове като Дорнфелдер и Регент, доказват потенциала на българския тероар и високото ниво, на което работят родните енолози. New Bloom Winery е единствената изба у нас, която работи с тези два сорта, като дори германските партньори на производителя са учудени от резултатите, които постигат у нас тези сортове.

Серията Face to Face (F2F) е вдъхновена от искреността в отношенията и директната комуникация „лице в лице“. Това е и посланието на етикетите, а на нас не ни остава друго, освен да се срещнем лице в лице с чаша вкусен Дорнфелдер от F2F.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
12 ноември 2019 | 09:51