Книга доказва, че Хитлер е злоупотребявал с наркотици

Нова историческа книга за нацистите разкрива интересни факти около Адолф Хитлер. Нормън Охлер ясно заявява, че фюрерът е водил войната, докато е бил под влиянието на наркотично вещество, което се доближава много близо до хероина, а неговите войници употребявали наркотик с името Pervitin, който много се доближавал до амфетамините.

Авторът пише в своята книга, че Германия проповядвала здравословния начин на живот, но въпреки това станало ясно, че армията и нейните лидери са имали сериозни слабости. До това разкритие се стига, след като авторът и няколко историци откриват записки на няколко фармацевтични компании, както и личните дневници на д-р Тиодор Морел, който често трябвало да помага на Хитлер.

Теодор Морел е вторият в ляво от Хитлер.

Медикаментите били разработени така, че да накарат войниците да се бият по-дълго, да спят по-малко и да се хранят още по-малко. Според изследването на Охлер, когато Германия стига до Франция през 1940-та година, около 35 милиона войници са били пристрастени към лекарството, за да изкарат целия ден. Нормън Охлер е открил около 364 страници с доказателства за дрогирането на една армия, както и на нейния лидер, а най-забавното, е че по-голямата част от доказателствата са открити не само в немските архиви, но и в някои записи на американското разузнаване.

Един основен проблем е, че все повече войници разказват за разнообразието от медикаменти, които получават по време на мисии. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!