Компютърните игри били вредни?!

Пичове, загазихме! Баронеса Грийнфийлд, която не е коя да е, а бивша директорка на Кралския институт във Великобритания, направи ярко изявление по много наболял проблем. "Ако човек прекарва твърде дълго време пред компютърния монитор, при него мозъкът се променя на физиологическо равнище, което неизбежно води до проблеми с поведението и вниманието!", смята тя.

Доколкото мозъкът се адаптира към промените във външната среда, компютърните игри могат да "приспят" определени нервни връзки в мозъка, пояснява експертката, цитирана от в. "Телеграф". Баронеса съветва децата да се откъснат от мониторите и да излязат на улицата.

Игрите уж предизвиквали повишена възбуда, като задействат онези системи в мозъка, които са свързани със зависимостта и наградите. В резултат човек се увлича именно от играта, а не от друг род дейност.

Специализираното сп. PLoS ONE публикува отчет, който предупреждава, че зависимостта от интернет застрашава с промени в мозъчните структури и дори изсъхване на сивото вещество. Още преди 10 години японски учени предупреждаваха, че видеоигрите стимулират само онези области на мозъка, които са свързани със зрението и движението. Докато неразвити остават останалите части, свързани с поведението, емоциите и обучението.

Ама ние можем да си джиткаме, нали?!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
ivan
17 октомври 2011 | 13:20

АНАТЕМА

Elendro
17 октомври 2011 | 11:19

и какво? ще станем без емоции? с тези жени наоколко потрябвали ни емоции поне ще ми е весело докато изпреварвам поредното порше в NFS и смачквам поредната тиква на Tekken:)

Limona
17 октомври 2011 | 11:13

Това е долна лъжа с цел намаляване на печелбите на производителите на игри. И да ни е кофти че не можем да си джиткаме по цял ден.