Коварният Алцхаймер

Честито, Алцхаймерът дебне зад ъгъла, да знаеш! Някои части от мозъка, засегнати от болестта на Алцхаймер, започват да се свиват до 10 години преди диагностицирането на тази нелечима мозъчна дегенерация, става ясно от изследване на американски учени.

Въпреки, че става дума за първоначални резултати, учените считат, че това откритие може един ден да помогне с помощта на ядрено-магнитен резонанс да се определят хората с най-голям риск да развият болестта. Учените са направили изследване на мозакъ с ядрено-магнитен резонанс на 64 здрави хора, които след това са проследили в продължение на 7 до 11 години.

Установили са, че хората които при изследването са имали най-тънка мозъчна кора, с много по-голям риск да развият болестта. При 11 от общо 64 изследвани се е забелязало такова изтъняване на мозъчната кора /кортекс/. При 55% от тях се е развила впоследствие болестта на Алцхаймер.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Makailee
14 ноември 2011 | 20:21

This piece was a lifejacket that saved me from drwonnig.

Печелете законно в интернет
14 април 2011 | 18:41

ДОКАЗАТЕЛСТВА за извършените плащания както и подробно обяснение можете да намерите на ptcbux.free.bg НЕ ТРЯБВА да давате предварително пари на никого!! Можете само да спечелите при това по над 300$ на месец!!! Не става въпрос за еднодневки като необукс, он, вс и така нататък, а за сериозни и дългогодишни компании.