Купи си останките от обедното меню

След като храната все по-често се повишава, много скоро ще е възможно всички да започнем да предпочитаме това меню. Too Good To Go представят първото мобилно приложение в Англия, което ще позволява на потребителите да консумират недоизядената храна от чиниите на околните. Организаторите имат за цел да използват и последната годна за консумация храна в края на деня. Потребителят може да разглежда останките в различните ресторанти, да избере менюто си и след това да плати онлайн.

Ресторантите по света изхвърлят повече от 600 000 тона храна всяка година. Във Великобритания се хранят около 1 милион души от социални кущи и банки с храна. Срещу един паунд, потребителят дори може да купи храна на човек в нужда. Повече от 1100 менюта са били дарени до този момент. Изхвърлената храна е световен проблем и около 40% от храната от ресторантите се изхвърля, докато всеки 6-и дом няма възможност да се изхранва. Хората, които стоят зад приложението инспектират менютата, преди да ги изпратят и по този начин обещават, че всичко ще бъде готово на време.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!