Кувейт ще вземе ДНК проба от всичките си жители

Последният път, когато се говореше за клониране, Лукас направи цял епизод от Star Wars - "Войната на клонингите". Феновете на "Гатака" също ще бъдат впечатлени от този материал, защото Кувейт започва да събира ДНК на всеки свой гражданин, както и гост на страната. Събраните проби ще помогнат за изграждането на специална база данни. Кувейт дори ще използва услугите на специални мобилни тест центрове, където ще се взимат пробите. Своето ДНК трябва да дадат абсолютно всички, включително и бебета на 6 месеца или по-възрастни. Летищата ще получат подобни центрове, където ще взимат проба на туристите.

Същото важи и за кувейтци, които смятат да пътуват в чужбина. За подмяна или фалшифициране на пробата ще се лежи около 7 години. До тези драконови мерки се стига, след като ISIS терорист се взривява в столицата и убива 27 души, ранявайки още 200. Измамите ще бъдат също толкова сурово наказвани. Потенциалните измами в изследвания ще бъдат предотвратени чрез употребата на баркодове, вместо имена. В Европа и САЩ също се използват ДНК проби, но те са ограничени до това, че трябва да вземат такива само от престъпниците, всички останали ДНК данни остават анонимни. Според Тим Браун от GlobalSecurity, рано или късно, това ще бъде практика на всички страни. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!