Лъжем за месечния си доход

Честността се смята за основен фактор в отношенията между мъжа и жената в една връзка. Допускат се и благородни лъжи за общото благо, както и някои за прикриването на неприличните и срамни спомени. Въпреки всички изброени, двойките се лъжат най-много за пари. До това заключение са стигнали британските учени, след като изследвали семейния бюджет на обвързани хора с различно финансово състояние. 

Парите винаги стоят в основата на всички проблеми и често се налага да спестяваме - малко са хората с възможности по целия свят. В изследването се оказва, че около 45% от населението лъже за своите приходи, разходи и задължения по кредитна карта. 41% от разпитаните са признали, че нямат никаква представа за приходите на другия. Лъжите не спират до тук, защото един от пет човека ще излъже за своята работна заплата и ще я намали, докато 4% от лъжливата аудитория ще ги увеличи. 

Хората, които умишлено намаляват заплатата си, признали идеята зад действието си - спестявали негативните чувства на човека, който няма да бъде равен с другия. Други признават, че лъжат с една основна цел - партньорът им да не бъде с тях за парите. Чувствата на хората с по-ниски приходи също не са пропуснати, те признават, че не биха виждали бъдеще с партньор и неговия по-дебел чек, а и в повечето случаи избягват възможността да бъдат подигравани или да се чувстват на второ място. 

24% от хората в изследването признали, че лъжат и за парите, които харчат за себе си. Жените най-често се изкушавали за дрехите и 66% от тях били готови да лъжат за сумите, които са инвестирали в гардероба. Мъжете също не са невинни в ситуацията, защото цели 27% лъжат за цената на закупената техника - мразим последните реклами за промоцията на Playstation 4!

Експертите напомнят, че парите в никакъв случай не трябва да бъдат табу в една връзка. Запазването на подобни тайни може само да охлади чувствата на една двойка.

В други новини, препоръчваме все пак да запазите фонда "Алкохолно осигурителна каса за черни дни" - все пак не искаме да разчитаме на пенсията, нали?

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!