Милениалите не могат да разпознаят модерната музика

Ново изследване на науката показва, че милениалите не само слушат най-лошата музика създавана някога от човек (говорим за модерната в момента), но и предпочитат старите класики. Оказва се, че златните хитове са останали по-дълбоко в съзнанието на аудиторията за сметка на творенията на новите изпълнители. Това означава, че мнозина слушат песните от 60-те до 90-те години. Парчетата се запомнят много по-лесно от всичко родено през 21-и век.

Проведеното изследване изисквало нуждата от група милениъли, които трябвало да прослушат редица песни и да познаят песните от последните няколко десетилетия. 643 респондента присъствали, при това на възраст от 18 до 25 годишна възраст и започнали да бъдат облъчвани с по-хубавата музика. И какво се оказва, когато говорим за старата школа, паметта на аудиторията заработва, когато трябва да говорим за модерна музика от 2000-а до 2015 година, малцина успяват да разпознаят изпълнителя и дори името на песента. Водещ в тази платформа е бил Д-р Паскал Уалич от университета в Ню Йорк. Той заявява следното:

"От 60-те до 90-те години, музиката изживява своя ренесанс и до днес продължава да се разпознава като една от най-добрите епохи и е успяла да засегне сериозно поколенията след себе си."

Другата важна подробност е, че парчетата в класациите на Billboard преди време са имали доста разнообразни стилове, когато говорим за битката на народите, под формата на гласове. Практически няма човек, който да не може да разпознае "When a Man Loves a Woman" на Пърси Следж, както и "Baby Come Back" на Player. Избраните хитове за изследването са били от топ класациите на Billboard от "Hot 100" за периода от 1958-а до 2015 година. Всеки участник е трябвало да чуе селекция от 7 песни (на случаен принцип) и да ги разпознае. Когато дошло новото хилядолетие, познаваемостта пропаднала толкова дълбоко, че човек започнал да се чуди къде и какво се е объркало. Оказва се, че дори в Spotify, 90% от слушаната музика е именно преди изобщо милениалите да бъдат заченати. Слагайте слушалките, Дейвид Боуи ви очаква! И понеже е редно да чуеш и музикален пример, ето една по-сериозна песен! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!