Младежите, които завладяват финансовите пазари всеки ден

Днешните тинейджърите имат удивителен подход за инвестиране и търговия като продължават 40-годишната тенденция на хора, които имат по-активна позиция относно инвестициите си. Днес, въоръжени с повече технологии, отколкото техните предшественици и инструменти като Twitter и Google, родените в началото на хилядолетието са може би на път да се превърнат в най-активното поколение индивидуални инвеститори.

Интерес предизвика един супер трейдър, който успя да увеличи авоарите по сметката си 60 пъти. След неговия успех се замислихме как ще се справят новото поколение и дали те биха могли да постигнат такъв успех.

След проведено проучване научихме за успехите на един куп тинейджъри, които активно търгуват на пазарите, а са все още в гимназията или колежа. Всички те са членове на общност от млади инвеститори и търговци, наречена Клуб на Лидерите Инвеститори.

Ето и първите "20 под 20" в областта на финансите.

Много от тези тинейджъри казват, че  се възхищават на Пол Тюдор Джоунс и Уорън Бъфет. Най-популярните инвестиционни книги сред тях са“ Спомени на фондовия оператор“ и „Магьосниците на пазара“. Повечето от тях казват, че искат да учат финанси и икономика като Висше образование и да навлязат в хедж фонд индустрията.

1. Къртис Книи, 16, започва да инвестира преди две години. Той обича инвестирането в стойност.

Стил на инвестиране:  "Аз съм стойностен инвеститор и не търгувам непрекъснато, защото смятам, че стойностното инвестиране прави повече пари. Също така, правя много проучвания за предприятията, които използват съотношението на тяхната цена с печалбата им, за да се види дали компаниите са подценени или надценени на пазара. "

Любима книга:  " „Интелигентният Инвеститор“ от Бенджамин Греъм. Харесва ми, защото тя ми даде напълно различен поглед върху търговията и инвестирането. Преди да прочета тази книга мислех, че търговията е се свързва само с това да направиш бързо малко състояние, но след като я прочетох разбрах, че става въпрос по-скоро за печелене на пари в дългосрочен план. "

Ролеви модели: "Моделите ми за подражание са Уорън Бъфет, Карл Кени, Кевин О'Лиъри и Майкъл Блумбърг".

Постижения: "Основната цел, която съм постигнал е сертификата ми за професионално гмуркане, който получих през 2011 г."

Бъдещи планове: "Бъдещите ми планове са да отида в университет и да получа висше образование по икономика, бизнес и финанси и да се отворя финансова изследователска фирма."

2. Даш Ярнолд, 15, започнах да се интересувам от пазара, когато бях на 11, след като чух родителите ми да казват "Пазарът се срива.". Предпочита да търгува с акции в сферата на технологиите и със суровини.

Местоположение: Мил Вали, Калифорния

Инвестиционен стил: „Имам два портфейла, един е за дългосрочни и консервативни инвестиции, другия е виртуален и съдържа по-рискови и по-агресивни ценни книжа.  С агресивния портфейл обикновено търгувам технологични акции и стоки.“

Любима книга:  „Малката книга, която побеждава пазара“ от Джоел Грийнблат.  Много семпла, но е изключително информативна.

Ролеви модели: "Основно следвам Дейвид Тепър от  Appaloosa Management. Той е милиардер с манталитет от средната класа.".

Постижения: "Среща с ръководителя на инвестиционен посредник, който управлява над 500 000 000 щатски долара.".

Бъдещи планове: "След гимназията се надявам да участвам в Ivy League School, специално в Harvard University. След колежа искам да управлявам собствен хедж фонд."

3. Йоан Дука, 16, започва да инвестира с фалшиви пари, когато той е бил 9. Когато той е на 13, отваря реална сметка с онлайн брокер.

Местоположение: Европа

Инвестиционен стил: "Считам себе си много повече за инвеститор, отколкото като трейдър. Инвестирам главно в Американски големи или средни предприятия и от време на време в инструменти с фиксиран доход, когато видя възможност. По отношение на стратегията, имам много по-противоречащ поглед за пазара и обикновено поемам много голям риск. "

Любима книга: "Въпреки че има много страхотни книги, засягащи търговията и инвестициите, които съм чел досега, любимата ми книга е „Интелегентният Инвеститор“, написана от "бащата на  инвестициите в стойност“ -  Бенджамин Греъм."

Ролеви модел: „Някои от моите модели за подражание включват Джейми Даймън, изпълнителен директор на JP Morgan, който превърна инвестиционна банка в най-голямата банка в САЩ по вътрешни активи, които са под управление и пазарна капитализация. Другият ми идол е Дейвид Тепър,  управляващ фондове, най-вече, защото обичам по-рисковия му стил на инвестиране. „

Постижения: „Една от най-големите цели, които имах, бе да се науча да говоря 5 езика, и съм горд да кажа, че постигнах. Езиците, които говоря са английски, френски, испански, гръцки и мандарин.“

Бъдещи планове: „Имам планове да уча икономика и финанси, а след това да работя в сектора за управление на инвестициите.“

4. Мохамед Ислам, 17, запознал се с пени акциите (акции оценявани на по-малко от един долар, и поради това са силно спекулативни) от братовчед си, когато е бил на 11 години. Предпочита  да търгува фючърсите на петрола и златото.

Местожителство: Ню Йорк, Ню Йорк

Инвестиционен стил: Основните ми пазари, на които оперирам, са фючърсите на суров петрол и фючърсите на златото и  също така търгувам ценни книжа с малка до средна капитализация, когато фючърсите не предлагат сключването на добра сделка. Търгувам като се основавам предимно на волатилността и обема. Стратегията ми се върти около търговията на ценовото действие и отчасти на макро.

Любима книга: „Спомени на стоковия оператор“ от Едвин Лефевр

Ролеви модели: "Трябва да призная, че Пол Тюдор Джоунс ме вдъхновява, заради неговата решителност и талант. Личността и техниката на г-н Джоунс са това, което правят успеха му и се стремя да бъда поне 1% от човека, който е. Той е преминал през много препятствия, но въпреки това все още е на върха."

Постижения:  „Разбрах, че нямам нужната дисциплина и стратегия, тествани, с достатъчно капитал, след като се огънах и бях сигурен, че няма да направя още една сделка, докато не постигна това. Търгувах, използвайки собствения план и не се заблудих, а следвах кардиналното правило да се минимизират загубите и да се увеличават печалбите. Това ме направи печеливш и до ден днешен и гледам на това като основното постижение, която съм осъществил."

Бъдещи планове: „ Бъдещият ми план се състои в това да стана мениджър на хедж фонд. Смятам и се надявам, че ще се обучавам във финансов колеж, след като завършва училище и то със специалност финанси и икономика. Моят основен план за бъдещето е да продължа да търгувам, като се уча от най-добрите, и да се надяваме, че ще бъда в състояние да намеря ментор, който е супер трейдър.“

5. Buena Patria, 17, започнал да проучва пазарите, след гледане на CNBC, когато той е бил 14. Той търгува с валути.

Местоположение: Бали, Индонезия

Стил на инвестиране: " Основно търгувам на форекс, с акцент върху основните валутни двойки от Г10 и техните кросове за краткосрочни (в рамките на една търговска седмица) ценови движения на базата на маркет тайминг и анализ и настроенията."

Любими книги: "Тук трябва да спомена двама автори: Марк Дъглас („Търговия в зоната“ ), който ми даде безценен поглед върху психологическия климат на търговията, и Лари Харис („Търговия и размени“ ) за структурно опознаване на пазарите."

Ролеви модели: "Досега никога не съм открил вдъхновение от големите, мениджърите на видни хедж фондове в "голяма равнопоставеност“. Най-голямата част от моето вдъхновение при търгуването идва от двама независими валутни трейдъра на пълно работно време, Йоханес Брайлман, и Петър Николов, на които съм много благодарен за напредъка си."

Постижения: "Тежки планински походи на плнината Агунг. Никога не съм бил тестван с физически и умствени изпитания толкова трудно, колкото от това, което преживях, и наистина знам какво ме мотивира да продължавам напред, дори когато тялото и ума ми привидно се отказват. Няма значение как, но трябва да продължа напред."

Бъдещите планове: "Светът има своите недостатъци и пукнатини, с въпроси като моралните несправедливости и предизвикателства в живота на хората по целия свят, а моята цел в живота, или "Целта", е да допринеса в голяма степен за доброто общество в световен мащаб, и виждам търговията и икономическите средства като начин да постигна това. "

Очаквайте скоро втора част на статията и междувремено разберете как да станете и Вие супер трейдъри!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Александър
19 януари 2015 | 11:42

Гледайте момчетата как печелят пари, а някой хора още се хващат на обяви като тази под мен...

18 януари 2015 | 14:30

Печели Пари
17 януари 2015 | 14:25

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧРЕЗ СТРАНИЦАТА С НАД 25 000 ПОСЕЩЕНИЯ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g