Напреднали страни с проблеми от третия свят

Светът е пълен с абсурди. Никога не сме подозирали, че живеем в страна, в която поп-фолк изпълнителка може да говори за истинска любов, която може да живее без пари. С това не можем да завършим класацията и решихме да покажем напредналите страни, които е могат да се преборят с проблеми от третия свят. Обърка ли се? Запознай се с най-откачените казуси в големите страни!

Русия и робството

Оказва се, че това е страната, в която можеш да си купиш роби. Според изследване на САЩ, в Русия има около 1 милион души, които работят в стопанства по принуда и имат условия за труд, които напомнят много за Северна Корея. В друго изследване са показани и много по-зловещи резултати. Според същите другари, около 50 000 деца са замесени с проституция в ранна възраст. Янките твърдят, че всички съоръжения за Зимните Олимпийски игри през 2014-та година са построени от емигранти. Заловените и пребиващи в страната  нелегално емигранти са принудени да работят по 12 часа на ден и имат само един почивен ден в месеца. Дали е така? Никога няма да разберем.

2. Гърция и корупцията

Според изследване през 2012 година, корупционният индекс на страната я нарежда на 94-то място. Не е зле, нали? Единственият проблем е, че е в класация със страни като Северна Корея, Сомалия, Йордания, Оман, Катар и Куба. И не трябва да забравяме, че това гърците ги изместват в състезанието. Единственият им конкурент в тази игра е Русия, която се нарежда на 133-то място в класацията. 

3. Израел и свободата на словото

Местните ще ти кажат, че това е сериозен виц. Журналистите имат най-много главоболия, когато се озоват в тази страна. Цензурата е толкова жестока, че ги нарежда на 112-то място след Гвинея-Бисау. Тази страна се управлява с военна цензура. С толкова сериозна конкуренция, Израел печели състезанието.

4. САЩ и бедността

Не можем да ги пропуснем. Какво е общото между тях и Йемен? Има щати, които си приличат много. Най-неприятното място за бригада ще бъде Вермонт. Връзката между Йемен и Вермонт е в  брутния им вътрешен продукт. Тъжното е, че Йемен е цяла страна, а не щат и все пак във Вермонт, хората  живеят в тотална бедност. С други думи, това е един от най-бедните щати на американската мечта. 

5. Глазгоу и продължителността на живот

Мъжете в Англия успяват да доживеят до 78.5 години. Мъжете в Етиопия не празнуват своя 57-рожден ден. В Глазгоу, ситуацията е дори плашеща. Оказва се, че средната продължителност на живота там е 54 години. И това е рекорд не само в развитите страни, а и в целия свят. Дори мъжете в Афганистан доживяват до 59 години, а иракчаните достигат до 65 години. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
30 октомври 2013 | 15:31

Печели Пари Онлайн
29 октомври 2013 | 16:15

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g