Науката, която изпревари времето си

Спомняш ли си първите компютърни игри и нивото, до което се развиха? Стреляхме  8-битови патки (животни), а сега правим по-добра виртуална екзекуция, за която би завидял и Джак Изкормвача. Не си забравил и дискетите, които разполагаха с феноменалните размери от 1 мб? Това бяха добрите стари времена. Всичко останало беше фантастика и се гледаше само по филмите. Виж какво се случва, когато филмите станат реалност. 

Автомобили без шофьор

Виждал си такива в "Разрушителя", "Аз, Роботът" и още много други. Вече имаш автомобили, които се паркират сами и няколко модела, които може съвсем спокойно да те карат от работа до дома, без да се нервираш допълнително. Цената е висока, но си заслужава. Вече ще можеш да пиеш и да се прибираш със собствения автомобил.

Виртуалната реалност

Представи си свят, който може да излезе от телевизора. Мониторът повече няма да бъде ограничение и всичко ще ти даде свободата да минеш на следващото ниво в геймингът. Точно такова се разработва от Microsoft и ще бъде истинската черешка на тортата. Надяваме се, че ще бъде достатъчно достъпно за всички! 

Книгата на Станислав Лем

Написана е през 1961 година. В нея ще откриеш герои, които четат книги на електронни устройства. Хартията не била използвана. В книгата на автора, всичко изглежда като електронната книга, която можеш да си купиш днес. Спомняш ли си историята на Жул Верн и "Капитан Немо"? 

Интернет

Първото предсказание е на Марк Твен, който казва, че ще съществува нещо като "телектроскоп". Това е нещо като безкраен телефон, който дава възможност на участниците да се виждат и чуват. Прилича на Skype, а на него му трябва интернет! 

Очилата на Google

Тези се употребяваха в редица фантастични филми. Очилата, които дават информация за всичко, което те интересува. Сега се приготви за терминатори и светлинни мечове. Хайде, Google, имаме надежда във вас! 

Метаматериалите

Това са чудесата, които изкривяват светлината от теб и я насочват в обекта зад теб. По този начин ставаш невидим. Хари Потър може и да бъде магьосник, но истинският майсторлък е в науката. За жалост няма да имаш достатъчно пари, за да влезеш в женската съблекалня. Това удоволствие е скъпо.

Кредитната карта

Тя се ражда през 1888 година в новелата "Поглед назад". Човекът поставя пластиката на челата на американците, но описва целия процес на кредитните карти по същия начин. Авторът се е опитвал да представи една социална утопия, която ще разруши света. Добре, че не е доживял до 2000 година, за да види финала на своята книга. 

Таблетите

Те са дело на Стар Трек. Главните герои имаха разнообразие от джаджи, които са се виждали пълна фантастика за баща ти. Дядовците ни са се опитвали да си представят телевизори, а по-младите не са разбирали какво точно използват героите от американските филми в ръцете си (дистанционното). В "Космическа одисея" можеш да видиш и един от първите по-модерни таблети. 

Очни импланти

Представи си момент, който изхвърляш очилата. Ще бъде прекрасно. Учените от Кралския университет са успели да създадат чипове, които се имплантират зад окото на слепи пациенти. Те реагират на светлина и изпращат сигнали до мозъка. Резултатът? Хората започват да виждат различни черно-бели форми. Това им дава шанс да се ориентират малко по-добре в обстановката. Изследването показва, че хората започват да виждат малко по-добре с времето, когато мозъкът свикне със сигналите. Къде можеш да го видиш в миналото? Стар Трек!

Роботизираната ръка

Люк, аз съм баща ти! Вече можеш да бъдеш спокоен, когато се биеш със светлинни мечове! Изследователи от университета в Питсбърг са успели да постигнат невъзможното. Те имплантирали 96 канални интракортикални микроелектрода в мозъка на жена без ръце. Тя прекарала няколко седмици в обучение и успяла да използва изкуствената ръка като своя. Всичко е в науката! На горната снимка можеш да видиш постижения и с други хора. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
seo service
08 септември 2013 | 08:31

ERXVuw I truly appreciate this post.Really looking forward to read more. Much obliged.

фото редактор
02 август 2013 | 09:57

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!