Най-богатите петролни барони

Някои от най-богатите хора в света са натрупали състоянието си от една от най-големите и доходоносни индустрии – добива на петрол. Вижте няколко от тях, подбрани от oilprice.com:  

1. Чарлз и Дейвид Кох (68 млрд. долара общо) 

Страшилищата за Демократическата партия в САЩ наследяват богатството си, заедно със семейния бизнес, от баща им Фред. След това обаче и самите те демонстрират сериозен предприемачески дух. Възходът на Koch Industries първоначално се дължи на собствена техника за рафиниране на петрол, но скоро след това братята диверсифицират продуктовия портфейл на компанията, като нейната дейност вече обхваща рафинерии, петролопроводи и производството на химикали, полимери и тъкани. Този огромен набор от бизнес интереси все още е концентриран върху петрола, но Koch Industries вече е втората най-голяма непублична компания в САЩ след Cargill. 

 

Основното й петролно и газово подразделение - Flint Hills Resources, обработва доста над 300 млн. барела петрол годишно. Тази цифра е една от причините, поради които братята Кох са недолюбвани от защитниците на околната среда. Общо техните компании емитират над 300 млн. тона вредни газове годишно, което се равнява на над 5% от въглеродния отпечатък на САЩ. Репутацията на Чарлз и Дейвид Кох обаче се базира по-малко на техния бизнес успех, отколкото на ревностната им подкрепа за Републиканската партия. Братята редовно са най-големият дарител на партията от петролната и газовата индустрия.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
24 юли 2014 | 18:45

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 12 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Печели Пари
24 юли 2014 | 18:35

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 12 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b

wtf
23 юли 2014 | 18:31

wtf
23 юли 2014 | 18:31

wtf
23 юли 2014 | 18:31

wtf
23 юли 2014 | 18:31

wtf
23 юли 2014 | 18:31