Най-големите и добре платени армии в света

Ако все още не си разбрал, Путин даде началото на една нова игра, която може би си виждал във всеки шутър на конзолата или компютъра. Разликата между екшъна пред малкия екран и този, който гледаш по новините (също на екран) се крие единствено в реализма, като вторият е много реален! Официално имаш стол за първите редове към един истински край на света, защото другарят Путин разполага с една от най-елитните и многобройни армии, които в момента може да са тръгнали на една кратка екскурзия до Крим. Дори и да изглеждаме като фаталисти, всяка една велика сила има достатъчно ресурси, за да сложи един добър завършек на човешкото съществуване и не говорим просто фантазии, а използваме добрата стара приятелка - статистиката. Ето кои са възможните претенденти, които могат да окачат табела "Край на света". Запознай се с най-свирепите армии.

1. Народната армия на Китай

Китайците винаги са се опитвали да използват един от най-добрите си ресурси, които винаги са имали - огромният човешки ресурс. Китайската армия наброява скромната група от 2,285,000 души в бойна готовност. Почти всеки мъж отбива военна служба, когато навърши 18 години. Истината е, че Китай се отбранява с армия над един милион души и всичко това е благодарение на високия морал, който би превърнал всеки човек в доброволец за секунди. Китайската армия има контрол на 250 атомни бойни глави, а първите тестове се провеждат през далечната 1964 година, а последните официални са през 1996 година. 

2. САЩ

Американците също могат да се възползват от наборниците си, но вече го избягват, след като войната във Виетнам успя да се превърне в истински социален казус за обществото. САЩ инвестира около половин трилион в армията си всяка година и около 160 милиарда от тях отиват за операции и контингенти в чужбина. Сумите, които харчат са около 43% от световните инвестиции във военното дело. Добавяме и един много специален фактор, САЩ разполага с 7700 ядрени бойни глави и много добре знаем, че те първи демонстрираха възможностите си върху Япония. 

3. Индия

Военните им сили се разпростират с персонал от 1,325,000 души. Те изискват сериозна огнева мощ, което превръща индийската армия в 9% инвеститор и вносител на оръжия. Те се запасяват с оръжие от Русия, Израел и Франция. Индийската армия има особено добри отношения с Русия и често споделя военно въздушните си творения. Армията постоянно стои в пълна бойна готовност, защото са обградени от доста специални съседи като Пакистан и Китай. По официални данни, Индия разполага с около 90 до 110 ядрени бойни глави. Първият им успешен тест е през 1974 година, а последният официален се случва през 1998 година. 

4. Северна Корея

Ким Джон винаги би спечелил вниманието на ООН, но продължава да игнорира всеки един закон. Армията им датира през далечната 1930-та година, когато Япония все още окупира Корея. При разделянето на Корея през 38-я паралел, северната част на страната има само шепа военен персонал (2500 души). По време на Студената война, Северна Корея води сериозна война срещу съседите си. Около четвърт от бюджета на страната отива за инвестиране в армията, а подобен разход се оценява на около 10 милиарда долара. В момента можеш да видиш хора от 1,106,000 души, готови да се изправят срещу всеки враг на родината. Ким може да се похвали и като един от последните управляващи с атомно оръжие. Проектът им включва около 10 ядрени бойни глави, успешните тестове бяха проведени през 2006, а миналата година стана ясно, че са проведени още няколко. 

5. Русия

Сформирането на една тази армия започва на 7 май 1992 година, когато започва разпадането на Съветския Съюз. Борис Елцин събира военния персонал извън граница обратно на своя територия. До днес се смята, че руската армия разполага с 1,027,000 души, готови да бранят територията си. Русия инвестира около 72 милиарда долара, за да поддържа въоръжените си сили. И ако това не е достатъчно, не забравяй, че Русия има сериозна атомна сила в лицето на 8500 ядрени бойни глави. Първите тестове започват през 1949 година и се оказват успешни. Русия е създател и на най-голямата атомна бомба "Цар". 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
ПУТИНИСТАН
03 юни 2016 | 21:07

ПРЕД СЕВЕРНОКОРЕЙСКИЯ ВОЙНИК РУСКИЯ НЕ СТРУВА !!!

иван
08 юни 2014 | 00:35

Само да отбележа че Русия в никакъв случай не е създала атомната а водородната "цар бомба"

Meco
27 май 2014 | 14:06

Da si go nacukatr leshove neshtastni

mehmed
30 април 2014 | 23:14

Ivane tva e broq na armiata ne qdranata i mosht :d

Чеч
30 април 2014 | 09:16

Ванка, много си прост батко. Вземи прочети малко повече за "нищожната" в армейска численост Северна Корея.

иван
06 март 2014 | 19:28

Тази ранг листа от кой паралелен свят е изкопиран ? ? ? какви са тези глупости китай на първо а Русия е на 5 то а преди него даже сте сложили нищозната кореа оле кой е виновен за тази измислица ?????

fasdasd
06 март 2014 | 10:47

Неграмотници!