Най-лудите открития

2012 година ще сложи край на всички алкохолни мъки. Освен това ще разберем дали получаваме виза за следващата версия на майския календар, но до тогава ще се радваме на добро здраве и красиви жени. Ти също им се радваш, защото ги споделяме. Ще ти покажем най-интересните открития за тази година, които дори не си подозирал, че може да съществуват.

1. Пелодискус синесис

Звучи изключително респектиращо, но е костенурка. Тя е от семейството на костенурките с мека черупка и има специални качества. Какви? Няма по-лесен начин за споделяне, но този симпатяга използва устата си, за да уринира. Учените установили, че дребосъка има избор да избера пътя на отделителната си система. Изборът към устата е по-бърз и лесен, защото се отделя около 50 пъти по-голямо количество. Респект, Пелодискус!

2. Мухъл с памет

Обикновено се категоризира като съседското дете, което след всички на входа, но се оказва, че това наистина е мухъл, който има памет. Постижение за природата и срам за доста хора.  Това чудо пуска определен секрет по пътя си, за да знае откъде е минавало. Поне е сигурно, че няма нужда от GPS!

3. Разноцветен мед

Избери цветовете, които отиват на кухнята. Защо не използваш зелен или червен мед? Всичко ще свърши достатъчно работа. Такава аномалия се е случвала в малко френско градче. Всички знаят, че пчелите правят жълт мед от нектара, който събират. За жалост се оказало, че на няколко километра от кошерите има и фабрика за биогаз, която използва оцветители.  Повечето материали са сладки, а служителите ги оставяли на открито. Пчелите оценили този дар и се възползвали. За жалост, малките работни гадинки няма да се радват повече на това, защото отпадъците се прибират обратно в завода.

4. Малък динозавър

Джуджето с големите зъби. Учените са открили скелет с размер от 60 сантиметра. Динозавърът е живяло преди 200 милиона години и е разполагало с остри и самонаточващи се зъби. Едно ухапване от тях може да бъде смъртоносно и изключително болезнено. Джуджето не е било хищник и обичало да се храни с различни растения, но в последствие зъбите му ставали все по-остри и може да се обърне към свежата плът.

5. Девствената змия

Изследователи от университета в Тулса установили, че змиите може да се размножават и без наличието на мъжки около себе си. Това е практика и на Комодските варани, които скоро ще превземат света. По-интересното е, че змиите не са се възползвали от мъжете до себе си и когато ги има. Надяваме се, че жените няма да усвоят този подход, защото няма да се разберем лесно. Прибираш се и изненада! Учените нямат обяснения за тази аномалия.

6. Хлебарките ще спасят света

Това е разработка на университет в Северна Каролина. Там има хора, които смятат, че е изключително лесно да използват тялото на хлебарката, за да я изпратят в зони, където има земетресения и да търсят оцелели. Това става посредством електроника, която се имплантира в насекомото. Искаме няколко експериментални хлебарки, с които да убием всички останали, които се завират на най-откачените места.

7. Мъжете с по-дълбок глас...

... имат по-малко сперматозоиди. Изследването установило, че броят е еднакъв при всички мъже, но се оказва, че тези с дълбок глас имат по-мързеливи юнаци. И докато се доказваше, че това са алфа-мъжкарите, които трябва да създадат следващото поколение, сега нещата стават по-различни. За жалост, всички усилия в изграждането на по-здраво и силно тяло може да повлияе също на твоите плувци. Решихме, че е добре да го знаеш!

8. Уникалният заглушител

Машината, която ще спаси света, международното положение и истеричната жена! Създадена е от двама японци, които имат нужда от малко тишина. Устройството се насочва срещу досадника, който говори. Записва част от неговите думи и го кара да се чуе с минимално закъснение на определена честота. Човекът се стресира доста и спира. Сега си представи, че си у дома и някой ти мрънка! Искаме една такава!

9. Незалепващ кетчуп

Всяко едно шишенце запазва част от соса за себе си. Щом си го платил ще трябва да го консумираш. Следователно започва якото блъскане на бутилката. След толкова много години има надежда за човека. Група инженери са измислили формула, с която да направят бутилка, която да не реагира и да не задържа течностите в себе си. Представи си, че ще можеш да използваш всичко до последната капка. Много се радваме, че уискито няма свойствата на кетчупа в бутилката!

10. Отговорите са в математиката

Едно от най-полезните открития за тази година е дело на лудите математици. Двама учени от университета в Калифорния са установили, че лудостта на серийните убийци може да бъде описана и изчислена в уравнение. Целта на тази формула е да определи следващото място, където ще атакува убиецът. Учените са използвали методиката на Андрей Чикатило, който е един от рекордьорите за най-много убийства. Уравнението се нарича "силов закон" и подобни се използват за изчисляване на земетресения! 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
A
09 ноември 2012 | 09:51

Супер, веднага си взимам един заглушител и отивам на мач на оножа крякащо изкопаемо, наречено Мария Шарапова!