Най-малката китара

Какво ще кажеш за една малка и свежа китара? Запознай се с творението на Корнелския университет. Хората са успели да направят функционираща микроскопична китара. За жалост не могат да открият същество, което да посвири на нея. Размерът на музикалния инструмент е само 10 микрометра. Припомняме, че за 1 метър са необходими около милион микрометри.

Всяка струна е с дебелината хиляда атома. Изработена е благодарение на нова технология, която използва кристализиран силикон. Джаджата е изработена само за проба, а истинското предназначение ще бъде насочено за електронните устройства, в които се крие бъдещето. Има е една подробност, дори и да се открие музикант, който може да се смали, никой, освен него, няма да може да чуе китарата. Тя ще издава звук, който не може да се чуе с човешко ухо. Все пак е готин експеримент!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
28 декември 2013 | 21:41

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g