Най-силните брандове във фейсбук

 

На 20 февруари стартира българска социална платформа за проследяване и анализ на брандовете и тяхното социално присъствие във Facebook – Socialchars.com.

Проектът е правоприемник на идеята от сайта klasirane.eu. Socialchars.com e изцяло българска платформа, реализирана от социалната агенция 2BeSocial с подкрепата на дизайнерската фирма 3web.bg и хостинг компанията Host.bg.

Socialchars.com стартира с мултиезична платформа на 14 езика. Проектът се е съсредоточил върху 4 основни неща – класиране, анализ, benchmarking и генериране на отчети.

Всекидневно Socialchars.com проследява и класира над 1360 български страници във Facebook. Подреждането се осъществява на дневна, седмична и месечна база (на нарастване на броя на фенове), както и според броя на феновете, активност на феновете и по категории.

Socialchars.com осъществява всекидневен анализ на всяка страница (бранд), регистрирана в системата, както и за всеки сектор. Всяка страница има възможност да проследи развитието и нарастването на своите фенове, съпоставено и със средното развитие на фен базата на целия market, към който принадлежи дадената страница.

Чрез системата брандовете могат да проследят и развитието на един основните показатели във Facebook - “говорят за това”. Този показател също може да бъде съпоставен заедно със средната стойност за развитие на целия market, както на дневна, така и на седмична и месечна база.

Благодарение на своята smart analytic system, Socialchars.com предоставя всекидневна прогноза за нарастване на броя на феновете на всяка страница. Също така се анализират и всички публикации, направени от всяка страница, чрез което се предоставя средна оценка на качеството на публикациите и интеракциите на дадения бранд.

Платформата предоставя възможност за директно сравнение на всеки бранд със свой пряк конкурент, както и с конкурент от друга категория, като предоставя пряка анализ на двете страници. Друга възможност на системата е директно сравнение с всички конкурентни страници от дадената категория на едно място.

Уникалното на системата на Socialchars.com e че тя е абсолютно безплатна. Всеки бранд /страница има възможност да поискa подробен отчет за своята страница, пазара или страната на дневна, седмична или месечна база.

Друга интересна опция на системата е че предоставя директна търсачка на страници във Facebook, което би улеснило много рекламодатели в социалната мрежа при избора на правилна страница за максимална ефективност.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!