Най-жестоките затвори на света

Докато в повечето развити страни стремежът е затворите да стават все по-хуманни и в тях се появиха спортни зали, телевизия и дори тенис кортове и добре обзаведени столови, следващите 20 затвора с основание да смятани за ад на земята: 

20. Ел Родео, Гуатире, Венецуела. 

По време на управлението на президента Уго Чавес и след него нивото на престъпността във Венецуела рязко се покачи. Затворите се изпълниха с 50 000 души, две трети от които в очакване на присъдата си. Ел Родео се смята за един от най-ужасните. На 20 юни 2011 в деня за свиждания избухнаха сблъсъци между членове на различни банди в затвора. Властите успяха да възстановят реда едва след месец. 

19. ADX Florence, Колорадо. 

Този затвор е построен в отговор на атаките, извършени срещу пазачите и работниците на други затвори в САЩ. Затворниците нямат право да общуват с персонала и да отиват където и да. Този вид психологическо мъчение предизвиква редица самоубие. Сред известните затворници, излежавали присъди в ADX Florence, са представители на мафиотски фамилии и терористи от Ал Кайда. 

18. Диарбекир, Турция. 

Затворът в Диарбекир, самото име на който предизвиквало ужас по нашите земи, и до днес заема първо място в света по нарушения на правата на човека. Затворът е известен с физическото и психическо насилие над затворниците, с непригодните условия на живот и сексуални посегателства. За да облекчат своята участ, затворниците са прибягвали до гладни стачки, самоубийства и публични самозапалвания. 

17. Централен затвор Гитарама, Руанда. 

Тук четирима затворници делят една тухлена кутийка без покрив с размери 1 кв. м. Причината е, че първоначално предвидения за 400 души затвор, в наши дни се обитава от 7 000 затворници. По време на геноцида в Руанда те просто са захвърлени тук, за да умрат. В затвора гладът, дизентерията и гангрените са ежедневие. 

16.Алкатрас, Калифорния, Сан-Франциско. 

Макар и затворен, Алкатрас остава и до днес синоним на жесток затвор. В Алкатрас са държани някои от най-опасните престъпници в Америка през 1930-те и 1940-те год. Има няколко опита за бягство от затвора, но няма потвърдено успешно бягство. Ал Капоне прекарва в затвора на Алкатрас от 1934 до 1938 г., след което е преместен поради болест. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
14 март 2014 | 19:38

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

Johnny
14 март 2014 | 16:06

Затворниците нямат право да общуват с персонала и да отиват където и да. Този вид психологическо мъчение предизвиква редица самоубие.

Johnny
14 март 2014 | 16:05

Тръгнах да чета статията и спрях още на 19тия затвор, меко казано непрофесионално написано, толкова неточности има, че не разбирам за какво става въпрос. Не си ли четете писанията поне веднъж след като ги завършите?