Най-жестокият шериф в САЩ

Гледали сме достатъчно американски филми за полицаи и престъпници и още си спомняме евтините холивудски сцени, в които могат да стрелят 43 пъти с револвер, без да презареждат. Няма човек, който да не е поискал да бъде лице на закона в САЩ, за да разполага със служебно оръжие, къща на плажа и възможност да стреля по всичко с крака и странен акцент. Американските герои в киното винаги са имали код за безсмъртност, за разлика от реалния живот, но във всеки окръг има поне едно изключение. 

Такава е историята и на шериф Гръди Джудд - един от най-суровите шерифи в историята окръг Полк, САЩ. Гръди става известен с това, че стреля 68 пъти по човек в престрелка и отговаря, че щял да продължи, ако не са му свършили патроните в най-неподходящия момент. 

Агресията не е единственият начин, по който действа пазителят на реда - той започва да променя драстично правилата и в затвора, за който отговаря като спестява 50 000 долара на данъкоплатците, след като забранява безплатното бельо за затворниците. Мотивът за това е, че на него е поверен затвор, а не магазин за дрехи и всеки затворник може да прецени дали иска да има гащи на задника или да усеща студения бриз, който се прокрадва от единия крачол в другия.

Следващият интересен закон спестява около 200 000 долара годишно и забранява внасянето на фъстъчено масло, желе, кафе, яйца и някои други по-специфични храни. Шерифът отговорил кратко и ясно на затворниците, които решили да се разбунтуват с това ограничени: "Ако искаш филия с фъстъчено масло и желе, студена сода за пиене, кафе, истински яйца, а не яйчен прах, тогава не влизай в затвора.".

Резултатите не закъсняват и престъпността в окръг Полк пада с няколко процента. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Jaundalynn
13 май 2016 | 18:45

Aricelts like this make life so much simpler.

Печели Пари Онлайн
02 февруари 2014 | 00:34

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g