Не пуши - ще оглушееш!

Дори да не ти се вярва, пак е истина - тинейджърите, явяващи се пасивни пушачи, са подложени на риск да увредят и дори напълно да загубят слуха си.

Резултатите са от изследване на американски учени. Освен че са определено изненадващи, те са и доста обезпокоителни, предвид това, че повечето подрастващи са принудени да вдишват дима от цигарите на активните пушачи около тях. Засега изследователите не са установили със сигурност как цигареният дим понижава слуха на тинейджърите и чие влияние в това отношение е по-голямо - на катраните или на никотина, съдържащи се в тютюна.

Те обаче са сигурни, че връзка между слуха при подрастващите и пасивното пушене има и призовават пушачите да ограничават практикуването на "сладкия" си порок сред млади хора.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Mimi
21 юли 2011 | 16:33


Mimi от 21 юли 2011 | 11:32

Нинко, стегни се, бе момче!

Стегни се, вдигни го и у дупарата!

Sierra
21 юли 2011 | 11:49

Съгласен съм. Имам такъв пример.

Mimi
21 юли 2011 | 11:32

Нинко, стегни се, бе момче!

Stefan
21 юли 2011 | 11:30

Засега изследователите не са установили със сигурност как цигареният дим понижава слуха на тинейджърите и чие влияние в това отношение е по-голямо - на катраните или на никотина, съдържащи се в тютюна. а как са разбрали че е точно от пушенето ?