Нужен ли ми е курс по Python и какво го отличава от останалите програмни езици?

1.Защо трябва да познавам Python?

Python е прост, но достатъчно мощен език за софтуерна разработка (програмиране), способен да опрости задачите в почти всяка наука или индустрия. С негова помощ можете да събирате, управлявате, обработвате и визуализирате данни от много различно естество. Както и да комуникирате с различни видове софтуерни решения.

2.Какво е Python?

Това е език за софтуерна разработка от високо ниво с общо предназначение. Синтаксисът на езика е интуитивен и структуриран. Всеки блок код е ясно форматиран чрез отмествания, които поясняват неговия обхват на действие.

Python е един от най-популярните и адаптивни езици, който се развива много бързо. Разработчиците на Python винаги са търсени на пазара. Курс по Python е крачка напред!

Python има уникалните възможности за разработка на макроси, програми и подпрограми за различни популярни програми като GIMP, ArcGIS, LibreOffice и много други.

3.Защо всички учат Python или карат курсове по Python?

Python е един от най-лесните за изучаване и най-популярните езици за програмиране, особено за начинаещи в писането на код. И ние като образователен център за Python ще ви кажем защо.

В съвременния свят програмирането е необходимо не само на програмистите и тесните специалисти. Това умение се превръща в нова азбука и знанията или обучение по Python могат да се сравняват с познанията по английски, които отварят прозорец към Света.

Повече информация може да намерите на сайта на Компютърно образователен център Progress

4.Защо ми трябва обучение или курс по Python?

В нашата професионална дейност, учене и наистина в живота като цяло често се натъкваме на скучни рутинни задачи, които искаме да автоматизираме, или на големи количества данни, с които е трудно да се работи.

Python ви позволява да автоматизирате рутинните операции и да оставите всичко скучно на машината, както и да работите с данни, с които е просто невъзможно да се справите ръчно или с помощта на електронни таблици. Python спестява време и усилия за това, което е наистина важно!

5.Възможно ли е по-подробно?

Да съберете еднотипни данни от подстраници на един сайт, да сортирате таблици с данни според сложни условия и ги комбинирате помежду им за няколко секунди, да преброите броя на супермаркетите в околностите на която и да е точка на света и за всичко това да направите интерактивна визуализация – всичко това (и много повече) може да се направи с помощта на инструментариума на Python или обучение по Python.

6.Звучи интересно, но какво ще ми даде курс по Python?

Благодарение на своите умения за програмиране, завършилите курсове по Python стават по-гъвкави и универсални специалисти, получават конкурентно предимство на пазара на труда.

Дори и да не работите в софтуерната индустрия, можете да използвате тези умения в живота, например, да събирате информация в Интернет или да автоматизирате ежедневните задачи. Хубав бонус е възможността за провеждане на съответни изследвания в пресечната точка на информационните технологии и други предметни области.

7.Добре. Как мога да се науча да програмирам или да получа обучение по Python?

Има много възможности. Например можете да запишете курсове по Python в образователен център за развиване на компютърни умения. Курсът по Python е изграден на базата на решаването на реални проблеми, които може да срещнете по време на работа и учене. По време на курса ще напишете много код – това е единственият начин да се научите да програмирате.

Повече информация може да намерите на https://progressbg.net/

8.Но никога не съм програмирал. Мога ли да започна от нулата?

Да! Организаторите и преподавателите на курс по Python се опитаха да го направят разбираем и достъпен за всички. Особено за начинаещи, които никога не са се докосвали до писането на програмен код.

9.Как още мога да подобря своите умения за работа с данни?

В допълнение към програмирането, можете да запишете курс по „Компютърни мрежи“ или „Бази данни“ ( MySQL ), отчитайки интересите си и спецификата на всеки курс. Заинтересованите могат да се задълбочат в Web Development, като използват различни избираеми опции.

По-надолу ще направим кратък преглед с какво Python се различава от другите програмни езици и защо си струва да запишете курс по Python.

Кое различава Python от останалите програмни езици?

  • Лаконичност

Python използва такъв код, че не приветства объркване в използването на програмния език. Стандартът за кодиране е част от езика. Философията на кодирането също е част от езика. Следователно, програмистите в един общ екип ще напишат много подобен код: няма нужда да губите време за „по дяволите, какво е искал да каже тук?“...

Python има такъв синтаксис, че ви помага да напишете своя код много кратко. Структурата на една програма лесно се проследява чрез специфичните отмествания, които са характерна черта на Python. Без излишни скоби, дълги ключови думи, хитри трикове или нещо подобно. Опишете логиката, преведете я на английски, добавете интервали и синтаксис – това е, програмата е готова.

Python има десетки хиляди модула и пакети, които могат да ви улеснят да изпълнявате куп рутинни операции. Те ще ви помогнат да изпратите имейл, да кодирате нишка, да вдигнете уеб сървър, да разберете часа, да изтриете файл, да изчислите дисперсията, да архивирате файл, да изтеглите данни от база данни, да анализирате файлове, работа с XML и още, и всичко това само с няколко реда код.

Python има толкова много модули, че може да спести хиляди човекочасове работа. Трябва да напишете специфична логика, за да прочетете файл, да създатете уебсайт? Да създадете и обучите невронна мрежа да разпознава кодове за сигурност (captcha) или пък да анализирате изображения или видео? Да разпознавате хората по снимки? Да симулирате полет на ракета? Да напишете бот? За всичко това има готови пакети и модули, просто трябва да ги инсталирате и използвате.

Python притежава редица строго специализирани направления, които позволяват решаване на редица задачи със профилирано приложение.

Всичко това прави процеса на разработка, и писането на код много бърз, а обучение по Python една незаменима инвестиция.

  • Готина и добре поднесена документация

Опитайте да гугълнете [python function], [python create process] или [python parse json]. Първите резултати ще водят към https://docs.python.org – официалният сайт за документация.

Още по темата

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!