Някои от най-богатите изобретатели

Един от най-великите изобретатели на всички времена Томас Едисон описва какво означава да си изобретател по един от най-красноречивите и прости начини. Той казва: "За да изобретявате, ви трябва добро въображение и купчина боклуци." И това е начинът, по който, следвайки собствените си съвети, той стана богат човек и един от най-влиятелните изобретатели, които светът някога е познавал. Той използва въображението си, за да превърне "купища боклуци" в бизнес и в продукти, които не са имали прецедент. Нека видим десет изобретатели, чиито находчиви идеи и упоритост превърнаха в милиардери. Състоянията на част от тях са с оглед на последната класация на милиардерите според версията на сп. Forbes, a за останалите са преизчислени с оглед на инфлацията: 

10. Томас Едисон 178 млн. долара 

Томас Едисон е един от най-плодовитите и променящи правилата на играта изобретатели на всички времена. Сред най-значимите изобретения на Едисон били електрическа крушка, фонографа, електрическото захранване, батерията за електромобили и др. Макар че той е най- известен с изобретяването на крушката, истината е, че не е я "измислил" наистина. Всъщност той развива нажежаема жичка и вакуумната среда, подобрявайки датираща отпреди 50 години идея. Едисон има 1093 патента в САЩ. Към момента на смъртта му през 1931 г., той оставя имот, оценяван на около 12 милиона долара. С оглед инфлацията неговото състояние щеше да възлиза на 178 млн. долара според съвременните стандарти. 

9. Тай Уорнър. 1.7 млрд. долара 

Тай Уорнър е създател на легендарните плюшени играчки Beanie Babies. Уорнър е син на продавач и явно успява да научи някои неща за продажбите, докато расте. Не завършва колежа и през 1986 г. започва да продава плюшени играчки. Създава собствена линия, като използва специален "пълнеж", за да са по-пухкави. Всяка една от плюшените играчки има свое име и се продава в ограничен брой, което създава у потребителите усещане на изключителност на покупката. Наскоро Уорнър се сблъска с проблеми, след като бе разкрито, че се е отклонявал от плащане на данъци, укривайки милиони в сметка в швейцарска банка. Нетната стойност на богатството му намаля, тъй като той бе глобен с над 60 милиона долара. 

8. Брад Хю 1.95 млрд. долара 

Пример за изобретение, родено от необходимостта, Брад Хю се намирал на пътуване и се спрял в един склад, който се оказал пълен. Тогава на ум му дошла идеята за обществен склад: място за съхранението, което е лесно достъпно от магистралата и от всяка точка на града и в което всеки да може да съхранява каквото пожелае. В началото той го нарича частен склад. Не след дълго разбира, че това „частен“ обърква хората и променя името на компанията си на Hughes' Public Storage. Оттогава компанията му става най-голямата от този тип в САЩ. 

7. Марио Морети Полегато 1.8 млрд. долара 

Марио Морети мрази миризливи крака и може ли да го виним за това? Неговото изобретение са обувки с дупки в подметките, които позволяват на обувката да диша и да се освобождава от потта, а оттам и премахване на миризмата. Морети се опитва да продаде изобретението си на Nike, но те не намират идеята за страхотна. Той обаче не се отказва и основава компанията Geox, която в наши дни е публична. Geox става популярна марка, чийто клиент е дори папата. 

6. Джеймс Дайсън 2.7 млрд. долара 

Джеймс Дайсън е мозъкът зад супермодерна прахосмукачка: изправено устройство, което използва специална технология, за да засмуква без запушване на филтрите. Преди обаче да стигне до хитовия прототип на популярния модел G-Force, той преминава през 5127 различни модела. Това е нещо, по което сериозните изобретатели се открояват от тълпата. Те вярват в идеята си със страст, която ги превежда през всички неуспехи. Това е и посланието, което изобретателят отправя към студентите в неговото училище по дизайн.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
27 февруари 2014 | 15:34

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g