Някои странни професии, които биха те изхранвали

За тези хора да бъдеш на работа е доста по-различно от това, което е работата за вас. Вижте няколко от най-странните професии на света: 

Професионално опаковане на багаж за детски лагер 

В Ню Йорк някои майки плащат до 1000 долара на хора, които да опаковат багажа на децата си. Барбара Райх от Resourceful Consultants таксува 250 долара на час, а по някога са й необходими 4 часа, за да опакова всичко необходимо. 

Те живеят в луксозни имения 

Семейство Мюлер са особен вид номади. Те живеят в луксозни имения, които се продават, като плащат нищожен наем. Уловката е, че те трябва да поддържат дома идеално чист всеки ден, от сутрин до вечер и да бъдат готови да се изнесат веднага от него ( в случай на сделка). Задачата не е съвсем лека. Въпреки че живеят там, те трябва да поддържат дома във вид като за снимка за списание. Огледалата трябва да са идеално чисти, леглата – все едно никой никога не е спал на тях. Когато има оглед, те трябва да изчезнат. Имотните агенти казват, че домовете, в които някой живее, се продават по-бързо. 

Тя тества хотелски стаи 

През 2013 година Hotel Finn в Хелзинки наема човек, за да спи във всяка една от техните 35 стаи и да пише в блог за това. В обявата за работата се изисква човекът да говори английски и финландски, руският е предимство. Популярността на подобна работа нарасна след като Бен Саутхол спечели конкурс сред 35 000 души от 200 държави, за да стане управител на частния остров Хамилтън в Големия бариерен риф. 

Той скача от хълмове 

Хората, които обичат адреналина с радост биха скочили от хълм с височина от 6 етажа във водата, но можете ли да си представите да правите това професионално? The Red Bull Cliff Diving World Series се провежда за 6-та година. Те имат турне от 7 спирки, като посещават места за скокове на Карибите, Северна Америка, Южна Америка и Европа. Това е екстремен спорт и се практикува от около 300 души в целия свят. 

Преместване на айсберг 

След инцидента с Титаник от 1912 година няколко държави учредиха Международния леден патрул (IIP). Около 20 000 – 40 000 айсберга на година плават с течението по Северния Атлантически океан и са заплаха за петролните платформи. От патрула ги наблюдават и при нужда могат да преместят айсберга, като го дърпат с дебели въжета. Преместването на един айсберг може да отнеме 72 часа, тъй като лодките го дърпат с бавна скорост.

Виж останалите тук!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
22 юли 2014 | 14:38

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 12 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b