Някои странни рекорди на Гинес

Винаги сме смятали, че най-висшето признание на световното общество се крие в нобеловите награди и рекордите на Гинес. Подобна награда би била достатъчна и на най-жадните за победи, ако не броим спортните дисциплини. Ако поставяте себе си в графата с останалите нормални хора, които никога не биха могли да открият ваксина против малария или да изчислят диофантовото уравнение, препоръчваме да обърнете внимание на едни други рекорди, които също ще присъстват в изданието за 2016 година. В новата книга ще откриете графа с много странни рекорди. Представяме малка част от тях и сме сигурни, че сте готови да ги подобрите веднага.

Човекът с най-големи крака

Не говорим за най-дългите, нито за най-дебелите, а за най-големите ходила. Те са собственост на 20-годишния г-н Хернандез, който може да се похвали с крак с дължина от 40.1 сантиметра (десен) и 39.6 сантиметра (ляв). 

Най-бързата костенурка

Бърти е леопардова костенурка от Южна Африка и успява да влезе в рекордите на Гинес със своята впечатляваща скорост от 28 сантиметра за секунда - най-високата за този вид. Последният рекорд е бил поставен пррез 1977-ма година, но сега Бърти променя изцяло правилата на играта. Костенурката може да измине 100 метра точно за 6 минути, ако това е постоянната му скорост. 


Най-пухкаво зайче

Козината му е точно 36.5 сантиметра и принадлежи на 2-годишния ангорски заек Франческа, който се намира в Калифорния. Не искаме да мислим какви косми оставя след себе си. Каквото и да си говорим, рекордьорите не ги съдят! 

Най-бързите 100 метра в странни обувки

Андре Ортолф от Германия е успял да постави цели три световни рекорда:

1. Той е най-бърз със ски обувки - 17.65 секунди.

2. Той е най-бърз и с дървени обувки - 16.27 секунди.

3. Той успява да изстреля хартиено топче на разстояние от 7.51 метра. 

Най-дългите рога

Те не са притежание на твърде доверчива жена, а са собственост на мързеливия Джей - младо кастрирано добиче от Оклахома. Неговите рога са с дължина от 293.8 сантиметра и побеждава конкуренцията само с 5.7 сантиметра. 

Най-много топки хванати от куче

Пюрин е 9-годишен бийгъл от Япония, който подобри своя предишен рекорд - 11 хващания. Кучето очевидно е тренирало, защото вдига летвата на 14. Хващанията се зачитат, когато кучето спре топката с лапи. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
10 септември 2015 | 19:51

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 14 САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОТНОВО ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g