Осемте лесни правила за визията на милионер

Може да изглеждате страхотно, дори ако не разполагате с достатъчно пари за изключителни неща. Ако се възползвате от определени правила по отношение на имиджа си, ще можете да изглеждате поне като милионер. Дори и да не сте. Това твърди консултантката по имидж Силви ди Джусто. Ето и някои от нейните съвети:

1. Харчете парите си мъдро, като се ръководите от правилото една трета

Всеки мъж трябва да има поне един добър костюми, а всяка жена - поне по една добра комбинация от сако и пола или панталон към него. Тези неща трябва да изглеждат скъпи и е добре наистина да са: тук не е въпросът да пестите от качество. Придържайте се към правилото една трета: купувайте само една трета от дрехите, които обикновено купувате, но по-добре да похарчите за един гардероб една трета повече пари. Например вместо три евтини панталона, купете един – но скъп и качествен, който можете да носите навсякъде.

2. Обърнете внимание на всеки детайл до калъфа за iPhone.

Ди Джусто разказва как провеждала интервю за работа за една немска фирма. Кандидатът изглеждал страхотно и говорил добре. Но в края на интервюто той извадил iPhone, за да редактира своя график и Ди Джусто забелязала нецензурна дума на калъфа му. От този момент кандидатът влязъл в графата „съмнителен“. Ако се отнасяте сериозно към вашия имидж, не забравяйте, че дяволът е в детайлите.

3. Нека вашият стил отговаря на вашата професионална област, но си позволете един "неформален" аксесоар.

Независимо от дрескода на компанията, в която работите, вие избирате дрехите си според професията и позицията си. Ди Джусто силно препоръчва да не се откроявате прекалено: ако работите в областта на финансите, обличайте се консервативно, а в технологичната индустрия, позволете си известно неформално облекло. Добро правило: обърнете внимание как се обличат мениджърите в компанията и вземете пример от тях. Но вие не трябва да изглеждате като скучен клонинг на друг. Избягването на това е просто- един необичаен и колоритен аксесоар. Ди Джусто например носи уникални цветни очила с делови костюм.

4. Не забравяйте, че "неофициално" не означава "небрежно"

Проблемът в ежедневното облекла за разлика от официалните тоалети е, че не може да се каже какво точно представлява. Ако носите ежедневните неща, това не означава, че не трябва да изглеждате спретнато. Този стил е само малко по-различен от бизнес облеклото. Например, президентът Барак Обама работи, свалил сакото си, запретнал ръкави и слалил вратовръзката си. Можете да отидете още по-далеч - да замените панталоните с дънки с класическа кройка. Но не се увличайте.

Виж останалите тук! 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
slabo
14 май 2014 | 22:32

В последно време нито една от статиите ви не може да ме убеди в това, че знаете за какво пишете. Всяка статия е подобна на предишни пет на същата тема, пълна с клишета и копирани неща. Някак си се създава чувство, че въобще не разбирате нищо от това за което пишете.

Печели Пари Онлайн
14 май 2014 | 15:03

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g