Първи вид роди непорочно своите малки

Учени наблюдаваха за първи път непорочно зачатие. Всичко това стана благодарение на рибата, която по технически причини се нарича Мери. Същата е успяла да оплоди своите яйца вътрешно и след това да ги хвърли като хайвер. Обикновено женската хвърля хайвера си, а след това се очаква от мъжкия да ги оплоди. Британски екип е открил въпросната Мери в случайна експедиция в Северозападна Шотландия. Мери бела забелязана, че е бременна и след като учените събирали рибки от нейния вид, преценили, че е по-добре да приспят майката и с цезарово сечение да изродят малките и да продължат рода.

Интересното е, че по време на операцията са извадени близо 54 ембриона. Групата била отгледана в аквариум и се оказало, че 20 от тях са успели да доживеят до 3-годишна възраст и да се развиват напълно нормално. Триглавата бодливка или Gasterosteus aculeatus е известна с това, че може да се срещне и в сладководни и в соленоводни водоеми. Рибката се събира заради научни експерименти, но по-важната подробност е, че обикновено хвърля хайвер, а в този случай, индивидът е решил да еволюира в живородна рибка. Това прави самият случай уникален и доста различен, все пак е невъзможно да отговорим по друга тема. Сега, питате се, защо ме занимават с тези глупости. Замисли се, днес е само една рибка, а от утре ще са жени. При това всякакви жени, съседката от долния етаж, съседката от горния етаж, бившата, бъдещата и други малки изчадия. Абе изобщо, по-добре не ги поглеждай, ще родят! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!