По-близо до Матрицата

Учените се приближават все по-близо до създаването на Матрицата. Те са установили, че можеш да се научиш да свириш на пиано или да получиш знанията от един учебник чрез вграждане на данни в мозъка ти. Наистина напомня за Матрицата, но с тази разлика, че твоята глава може да се превърне в една перфектна флашка за знания. Учени от университета в Бостън и техните колеги от Япония установиха, че могат да манипулират мозъка чрез магнитни вълни. Стимулирането на визуалния кортекс е успешно и може да подобри мозъчната ти дейност. Няма да станеш гений, но ще можеш да придобиеш качества за по-лесни задачи. Идеята на цялото занимание е да успееш да програмираш мозъка си като наблюдаваш различни картини. Представи си, че гледаш бегач на дълги разстояния и докато това се случва, твоят мозък ще извежда полезната информация така, че да промени походката ти и да те пази от различни контузии.

Най-страшното от цялата работа е, че ти можеш да учиш нещо, за което нямаш никакво внимание. Мозъкът започва да изучава всички действия и може да запомни странични занимания в картината като действията на публиката. Все още няма технология, която да задържи фокуса ти в определено действие. 

Идеята ни харесва, защото ще спестиш 12 години от училището. Ще можеш да караш автомобил по-рано, отколкото е необходимо. Проблемът се крие в това, че можеш да бъдеш научен и превърнат в перфектния роб, а това изобщо не е толкова трудно, колкото си мислиш. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!