Портфейл трансформър

В периода преди Коледа е лесно да загубиш представа колко харчиш. Но американски учен разреши проблема, създавайки "умни" портфейли, които казват на собствениците им, когато парите им свършват.

Един от портфейлите, наречени Proverbial Wallets, физически се свива, когато парите в банковата сметка привършват, за да ги предупреди да не харчат повече. Закопчалката на друг портфейл става все по-трудна за отваряне с намаляването на парите, а трети вибрира всеки път, когато бъде използван. Идеята, която стои зад всеки три портфейла, е че съвременните хора се нуждаят от напомняне всеки път, когато харчат изкараните с пот пари вместо просто да използват кредитната си карта и след това да забравят.

Портфейлите се разработени от продуктовия дизайнер Джош Кестнер от Технологичния институт в Масачузетс. За момента те са на прототипен етап, но ако банки или потребители проявят интерес, може да започнат да се произвеждат масово, съобщи Кестнер.

И трите портфейла имат малък компютър вътре и използват Bluetooth връзка към мобилния телефон на потребителите, а оттам се свързват с интернет и получават информация за банковите им сметки. Това означава, че портфейлът постоянно обновява информацията за парите, с които потребителят разполага в банковата си сметка.

Портфейлът Mother Bear (Майка мечка), наречен така, защото защитава парите в него, е създаден, за да стимулира пестенето и има закопчалка, която се отваря все по-трудно с изпразването на банковата сметка. Когато собственикът му няма никакви пари в сметката си, закопчалката просто не се отваря.

Портфейлът Peacock (Паун) се уголемява и се свива в зависимост от парите, с които разполага собственикът му. В началото на месеца той нараства по обем благодарение на малък механизъм вътре, потенциално привличайки противоположния пол, обяснява Кестнер.В края на месеца, когато собственикът му чака следващата заплата, той напълно се свива.

Портфейлът Bumblebee (Едра пчела) има малък вибриращ мотор, който бръмчи при всяка банкова транзакция, независимо дали става въпрос за покупка в интернет или използване на кредитна карта в магазин.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Melly
01 февруари 2012 | 19:10

This makes eveyrithng so completely painless.

Gert
28 декември 2011 | 17:33

HHIS I should have touhght of that!