Прилепите са най-здравите бозайници

Ако си се чудил на гения на дядо Ози и прилепите, значи не ги познаваш достатъчно. Оказва се, че прилепите са едни от най-здравите животни и практически не се разболяват никога. Оказва се, че всяка инфекция в тялото на прилепа не успява да се задържи много дълго, защото много от индивиди нямат в организма си сегмент, който носи странното име цикотин. 

Той се задейства, когато в организма има разнообразие от инфекции и често може да бъде доста фатален за организма. Прилепите използват много по-полезен начин за борба с различните видове болести. Те не ги нападат агресивно, а с времето се опитват да ги подтиснат достатъчно, за да може вирусите да не успяват да живеят. 

Самият начин не е известен на учените, но гарантира изхода и откриването на лек на милиони заболявания. Същата имунна система им позволява да издържат полетите, които са непосилни за нито един друг бозайник. Изтощението от полета създава токсични свободни радикали, които трябва да бъдат отблъснати от имунната система на прилепа. Гените на бозайника са толкова напреднали, че могат да възстановяват и поправят собственото си ДНК. Сега разбираш ли защо Батман е толкова велик?

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!