Продължавай да вървиш

Johnnie Walker ще реализира през пролетта на 2012 г. у нас новаторския технологичен проект Pavegen, който превръща кинетичната енергия от стъпките на хората в електричество. С над 40 млн. крачки, събрани във Фейсбук и със специално разработеното приложение за iPhone, българите избраха технологичното решение от трите идеи в проекта Keep Walking.

Преди да пристигне инсталацията в България, Johnnie Walker отправя ново предизвикателство към всички иновативно мислещи хора. От 19 декември на www.keepwalkingproject.com всеки може да посочи къде и защо трябва да бъдат поставени плочките Pavegen на различни места в България за в бъдеще така, че да се осветят значими за хората места с енергията от техните крачки.
 

На специалната интерактивна карта всяка седмица Johnnie Walker ще поставя скрита „енергийна точка”, а този, чието предложение е най-близко до точката ще спечели награда.

Всеки участник в предизвикателството, независимо дали е сред печелившите, ще бъде представен при реализирането на инсталацията Pavegen в България.

Pavegen е система от плочки, които, поставени върху настилката на оживени пешеходни зони, превръщат стъпките на хората в един неизчерпаем източник на електроенергия. Изобретението е дело на 25-годишния англичанин Лорънс Кембъл-Кук, който разработва прототипа му, още докато учи в университета. 100% от повърхността на плочките е изработена от рециклирана гума, а основата – от над 80% рециклирани материали. Технологията на Pavegen печели много награди, номинирана е и за „Продукт на годината” във Великобритания наред с разработки като iPad на Apple.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Свилен
20 декември 2011 | 11:41


z3 от 19 декември 2011 | 14:12

най-голямата пумия е това уиски

Пък ти си най-големия неграмотник...

z3
19 декември 2011 | 14:12

най-голямата пумия е това уиски