Прокълнатите предмети, които подлудиха собствениците си

Суеверията могат да бъдат забавни, развлекателни и много доходоносни. Много милиони са направени от заешките крачета, талисманите и запомнящите се капани за сънища. Талисманите трябва да носят добър късмет и да накланят везните в полза на притежателя, но понякога има случаи, когато огромната вяра в предметите изиграва лоша шега. Такава е историята с Джеймс Дийн и неговото Porsche Spyder от 1955-та година. Возилото носи гръмкото име "Малкото копеле" и бързо се превръща в напаст за шофьора. Дийн умира зад волана на тази кола със скорост около 136 км/ч. 

Историята на колата продължава с премазан крак на механик, части от колата се озовават в две други състезателни коли, които катастрофират, крадци се опитват да откраднат още части от машината, но също се нараняват по време на опита. Най-голямата изненада е, че колата била превозвана на автовоз, когато той се блъска, шофьорът умира на място и колата изчезва, преди да дойдат властите. Лошият късмет в някои предмети може да бъде само теория, но на практиката показва съвсем различна история. Вижте предметите, които карат хората да полудяват:

1. Сапфирът от Ню Делхи

Скъпоценният камък не е точно сапфир, а аметист, но всички го кръщават така и името си остава. Камъкът има много кървава история и е откраднат от храм в Индия, за да стигне до историческия музей в Лондон. Последният му собственик е бил Едуард Херон-Алън. Благородникът написал в завещанието си, че камъкът трябва да бъде предаден в музей и никога да не се отваря. Неговата доброжелателна препоръка вдигнала доста вежди, защото правилното място на камъка трябвало да бъде на дъното на океана. 

2. Столът на смъртта

Колкото и странно да изглежда, някои хора обожават своите предмети. Такава е историята на Томас Бузби и неговия любим стол. Връзката между човека и предмета била толкова силна, че Томас прокълнал стола и пожелавал смъртта на всеки, който седне на него след смъртта му. Собственикът умира, след като удушава своя тъст с голи ръце, защото се е настанил на чуждото място. Бузби получава смъртна присъда, а легендата разказва, че 63-ма души са умрели, след като са седнали на стола на смъртта. Дали от суеверия или просто от страх, но музеят го е закачил високо на тавана, за да няма изкушени хора.

3. Диамантът на надеждата

Той също е с индийски произход и е един от най-големите и най-скъпите диаманти на света. Смята се, че е бил свален от статуя в Индия и бързо започнал да сменя собствениците, които го притежавали. До този момент е успял да мине през ръцете на крале, богаташи и накрая да се озове в музей в САЩ, където може да се открие и до днес. Мнозина смятат, че диамантът е прокълнат, защото собствениците му се разболяват и боледуват дълго, някои се самоубиват, други банкрутират. Смята се, че всичко това е рекламен трик, но малцина са хората, които искат да го закупят днес. 

4. Картината "Измъченият човек"

Съществува градска легенда, в която се твърди, че художникът използвал боя и собствената си кръв, за да нарисува творението си. След завършването на картината, същият се самоубива. Шон Робинсън наследява творбата от баба си и я закача у дома. Няколко седмици са достатъчни на обитателите на къщата, за да свалят мъченика обратно в мазето. Причината? Всички започнали да стават свидетели на различни паранормални аномалии. Един от най-притеснителните е, че цялата фамилия е виждала сянката на изправен мъж в коридорите на къщата. 

5. Куклата Анабел

Нейната история става толкова популярна, че можете да гледате филма. Анабел е закупена през 1970-та година от младо момиче. Не било необходимо много време, преди да започнат да се случват странни аномалии като оставяне на бележки с надпис "Помощ" из цялата къща. Приятел на семейството казва, че е бил нападнат от куклата, когато отишъл да им помага. На финала се твърди, че Анабел е портал към ада и е използвана от демон. Куклата днес е поставена в специален музей за други прокълнати вещи. 

6. Кутията Дъббук

Кутията била собственост на един от оцелелите лагерници на Холокоста, който използвал своята Уиджа дъска, за да призовава зли духове и конкретно въпросния "Дъббук". Собственикът успял да затвори духа в кутията и никога повече не го пуснал. През 2001-ва година, същата кутия била продадена на Кевин Манис и бедите започнали. Кутията прекарала няколко седмици в дома на новия собственик и през това време властвали кошмарите за зла жена, която преследвала собственика. Кевин подарява чудото на майка си, която получава сърдечен удар. Последният собственик се разболява от абсурдна и доста рядка болест, което го мотивирало да запечата кутията някъде, където никой не би могъл да я открие. 

7. Картината "The Hands Resist Him"

Нарисувана през 1972 година от Бил Стоунхам, картината никога не успява да спечели вниманието на някой от критиците. През 2000-та година се пуска на търг в eBay, а собствениците твърдят, че фигурите се местят през нощта. Картината разболявала всеки, който я погледнел и дори разказват, че критикът й е починал една година, след като разгледал труда на Стоунхaм. 

8. Картината "Плачещото момче"

Картината била обявена за прокълната през 80-те години на миналия век от английски таблоид. Притежателите и бивши собственици разказват, че домовете им изгорели без абсолютно никаква причина, но картината оставала непокътната. Дори копирането на портрета водило точно до това. Учените открили, че в боите има и химикал, който издържа на високите температури и я предпазва, но нямат обяснение за пожарите в домовете.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!