Проститутките в Руската империя

„Момиче без минало, с неопетнена репутация, но без никакви средства, иска да даде всичко, което има, на този, който й плати 200 рубли“ – подобен тип обявления не са били рядкост в петербургската преса в началото на 20 в. Любовта е била напълно легален бизнес. 

Дами в жълто 

До XVIII век проституцията (сводничеството) в Русия по принцип било забранено. С указ на Сената от 1736 г. блудниците трябвало да бъдат елиминирани. Но по време на управлението на императрица Елисавета Петровна в Петербург се появява първият публичен дом – открит от германка в богат дом. Съвсем скоро се налага да бъде затворен – едно от момичетата се оплакало, тъй като било заведено в дома по принуда. По времето на Екатерина II откриването на публични домове било възможно само в определени квартали в столицата. Дори суровият Павел I не ги забранявал. Той обаче наредил проститутките да носят жълта рокля.    Да се откриват бордеи могло само с разрешението на полицията. Не било позволено в тях да работят по-млади от 16-годишни. Самата съдържателка трябвало да бъде поне на 30 години и на не повече от 60 години. Забранено било приемането на клиенти в неделя и по празници. След като мине обедно време, забраната отпада.  От 1843 година проституцията в Руската империя става напълно легална. Сред другите грижи на полицията било да се ловят „безнадзорни“ жрици на любовта и да се регистрират, като се подлагат на медицински преглед. Поради това в много от големите градове били създадени специални медицинско-полицейски комитети.

Прочети още тук!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
14 ноември 2016 | 17:51

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 51 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE