Провидент Файненшъл България откри клонове в Русе и Велико Търново

Компанията за потребителски кредити „Провидент Файненшъл България” официално откри свои офиси в Русе и Велико Търново на 7 и 8 октомври. Провидент е част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на потребителски кредити, листван на Лондонската фондова борса и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. 

„Изключително щастливи сме да предоставим на гражданите на два от важните икономически центрове в страната нашите финансови продукти. Целта ни е да задоволим нарастващото търсене на краткосрочни кредити с по-ниска стойност по един отговорен начин. За това ние ясно информираме клиентите какви са таксите и лихвите и поставяме достъпността в центъра на нашите решения за отпускане на кредит”, каза Щепан Попелка, главен оперативен директор на „Провидент Файненшъл България”, по време на официалното откриване. 

Първоначално оперирайки в град Русе, където компанията вече има близо 460 клиенти, Провидент постепенно ще разшири дейността си и в близките градове като Бяла, Борово,  Две могили, Полски Тръмбеш и Свищов, които ще бъдат управлявани административно чрез клона в Русе. Към момента Провидент има 32-ма служители и кредитни консултанти в Русе и очаква техният брой да достигне 80 човека през 2018 г., обслужвайки близо 5000 клиенти в този клон при достигане на пазарна зрялост. 

Във Велико Търново Провидент вече е привлякла повече от 400 клиента. Компанията постепенно ще разшири дейността си и в близките градове като Горна Оряховица, Габрово и Лясковец, които ще бъдат управлявани административно чрез клона във Велико Търново, където към момента Провидент има 28 служители и кредитни консултанти. При достигане на пазарна зрялост се очаква техният брой да достигне повече от 75 човека, които да обслужват близо 5000 клиенти в този клон. Средната стойност на отпусканите кредити се очаква да бъде около 600 лв.

„Нашата инвестиция в България е базирана на бизнес модел, който се използва от 130 г. Искаме да покажем как една компания може да бъде успешна като изгражда устойчив и етичен бизнес, акцентира върху нуждите на своите клиенти и отговаря на най-високите стандарти при обслужването на клиентите си. Ние се стремим да предлагаме лесни, прозрачни и персонализирани решения, като обясняваме детайлите по договорите ясно от самото начало на клиентите и нямаме допълнителни такси за просрочени задължения“, добави Щепан Попелка.

На откриванията в Русе и Велико Търново присъства и Британският посланик Н. Пр. Джонатан Алън. „Радвам се, че бизнесът на IPF в България се разраства. Техният отговорен бизнес модел очевидно привлича българските потребители. Убеден съм, че доказаният им опит и отговорни бизнес практики ще им помогнат да продължат да развиват репутацията си на водещ инвеститор в България”, каза Джонатан Алън.

IPF има дългогодишна практика в допринасянето със значителни бюджети и човешки ресурси за развитието на социално отговорни програми, като инвестициите в проекти за финансова грамотност са в основата на социално отговорните инициативи на компанията на всички пазари, на които тя оперира. В България Провидент създаде наскоро стартиралия сайт за финансово образование www.semeinifinansi.bg. Той e част от дългосрочен проект на компанията в България, който се фокусира върху насърчаването на финансовата грамотност и образование на хора от всички възрасти и различни среди.

„Провидент Файненшъл България” стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има портфолио от над 5000 активни клиенти. Освен в Русе и Велико Търново, компанията има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен и Плевен, обслужвани от над 300 служители и независими кредитни консултанти. 

Като част от инвестиционната си програма, IPF очаква да обслужва около 100 хил. клиенти при достигане на зрялост на пазара чрез клоновата мрежа с национално покритие и екип от 1200 служители и кредитни консултанти. 

Групата на IPF има над 2.6 млн. клиенти и освен в България, развива успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!