Различна религия

Ако имаш нужда от малко вяра в човечеството, прочети този материал. Германия влиза в Югославия. Домът на семейство Кавальо бил разрушен след бомбардировките и те остават на улицата. Докато бягали от немските войници, те срещат Мустага Хардага. Човекът предложил дома си като убежище за еврейското семейство. 

Въпреки това, че Хардага е мюсюлманин, неговото семейство посрещнало гостите като стари приятели. Двете семейства живели в един дом до края на войната. 

50 години по-късно, сръбски войници унищожават дома на семейство Хардага. Яд Вашем се свързва с президента на Босна и го моли да пусне семейството на Хардага в Израел. Така еврейското семейство ще върне жеста. Хардага заминават за Израел и остават там. Дъщерята на семейството сменя своята религия и става еврейка. По този начин затвърдява връзката, която има със своите приятели в Израел. В момента работи в Яд Вашем. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
фото редактор
19 юли 2013 | 10:18

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!