Родното място на АК-47

Историята познава много смъртоносни имена. Войната помни имената на много генерали и господари на смъртта, но ние ще повторим едно име, което се използва всеки ден, където има сражение. Представяме ти творението на Михаил Калашников и завода "Измаш", който е майката на АК-47. Можеш да видиш най-издържливата и ефективна автоматична пушка, която раздава правосъдие във всяка гореща точка.
 

През 1941 година заводът е бил преместен в източната част на град Ижевск. Заводът е бил около два пъти по-голям от размерите на Ватикана и може да заеме площта на половината от Монако.
 

АК-47 се сглобява ръчно. Няма поточни линии и роботизиране, а само ръчен труд. Въпреки това, заводът е произвел 50 милиона за последните 60 години. За един час можеш да си купиш 95 автомата, които ще са достатъчни за обирането на банка!
 

Цевта се закрепя със специален инструмент, но има хора, които използват само чук, защото са станали майстори в производството.
 

Използват се и нови частици, които трябва да намалят процента на корозия и да редуцират напрежението в движещите се механизми.

Когато автоматът е сглобен, жената поставя всички болтове върху оръжието. Заводът дава работа и на студенти, а в този момент можеш да откриеш 15 студенти, които изкарват стажа си. Прикладите се поставят от жени, за да можеш да знаеш, че ще бъдат нежни към теб, когато дръпнеш спусъка или не толкова...
 

Цената на чисто нов автомат АК-47 е само 530 американски долара или 16 000 рубли.
 

Това е един от шефовете на смяната, който е само на 21 години, но високото образование позволява издигане в тази сфера.

Финалната фаза е съсредоточена в полиране на цевта. Заводът изнася голяма част от оръжията за Европа и това му дава възможност да продължи да съществува и във времена на криза. Автомати се изнасят за 27 държави в света. Един от големите клиенти е Индия. Индийците искат да използват автоматите с различен калибър и различна цев. Ижмаш се съобразява със своите клиенти.

Продажбите се покачват с 40% през 2010 година, а заплатите на служителите с 21%, а някой получават и бонуси, които се равняват на половината от заплатата.
 

Тази девойка е отговорна за гравирането на АК-47. Тя изпълнява най-различни поръчки и може да направи поръчков автомат за по-специални клиенти.
 

Американците купуват "Saiga-12" и смятат, че е един от най-добрите автомати. Използват го за лов и спортна стрелба. През 2011 година от продажбите  се печелят 15 милиона долара.
 

Всеки екземпляр се тества, преди да се продаде на пазара. Човекът е експерт в откриването на дефектни автомати. "Калашников" не гори и не ръждясва. Автоматите се тестват в генератор за изкуствен дъжд и се замразяват на най-ниски температури.

След замразяването се затоплят в пещ, а накрая се удрят няколко пъти в бетонен блок.

Автоматите стрелят перфектно след всички тестове. Производителите се шефугат с това, че АК-47 ще е единственото нещо, което ще остане здраво, ако дойде апокалипсисът.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
^3DAttack
12 септември 2013 | 16:48

limona може би ще ни кажеш кога е завършил и какво е образованието на Калашников .. то хубаво да пускаш глупости ама какво прави Хуго Шамйзер при руснаците по време на разработката на Калашников ? да ме би необразованата ушанка да го е учила на занаят и затова да го вдигат от Германия да го учат на оръжие .. хайде не нас тия .. завършил школа за младши командири .. раняват го и като се прибира прави с подръчни средства картечен пистолет :) после идва кая на войната .. викат Хуго Шмайзер вземат 500 бройки с над 10000 листа документация .. и хоп Калашников пред него прави АК :) после като тръгвапроизводството Шмайзер е освободен малко по късно след останалите които са вземали в Русия .. викаш американците са ги качили на Луната ..само че има една разлика никой не е отнел гордоста на Вернер Фон Браун и досега му се признава че е ракетния специалист достигнал Луната.. а руснаците типично по руски се държат НАГЛО И КРАДЛИВО !!!

Димитър Младенски
02 юни 2012 | 19:50

Има ли някакви доказателства, че Хуго Шмайзер е създал АК-47? Хуго Шмайзер е създал STG-44, това е безспорен факт! Но, има ли някакви доказателства че е СЪЗДАЛ точно АК-47? Ами, не няма, само твърденията на няколко русофоби, страхуващи се че някой може да каже нещо добро за руснак... Дали руснаците са копирали немски технологии? Разбира се, заедно с американците (кой мислите че ги качва на луната? Фон Браун - явен нацист и гениален инженер) французи, англичани... Всъщност германците взимат идеята за реактивният двигател от англичанин, а Т-34 (най-добрият танк на всички времена) е разработен върху шаси от американски танк които е бил бракуван като безперспективен, а РУСНАЦИТЕ го превръщат в най-добрият танк във ВСВ. Хванали сте се за гушите, все едно има някакво значение.

joro
24 май 2012 | 11:42


limona от 24 май 2012 | 04:14

Подкрепям мнението на лимона! Всеки чул нещо и айде да се изкаже, аман от идиоти!

limona
24 май 2012 | 04:14


The Engeneer от 23 май 2012 | 19:01

Само дето Михаил Калашников не създателя на автомата, а пленения немски инженер Хуго Шмайзер.Калашников не е имал дори завършено средно образование идвам смятал и даже за чертожник не ставал.Бил е на 27 год. , когато братушките са му преписали заслугите за създаване на автомата, за да остане в историята руско, а не немско име.

Тъпако Калашников взима идеята на Шмаизер добавя газовото бутало което прави автомата да не засича и така малко вземи та почети преди да се изцепваш неподготвен г-н Инженер да си изгориш дипломата

тцЪ
23 май 2012 | 19:04

Пичове - не че нещо, ама се пише "цеВ"

The Engeneer
23 май 2012 | 19:01

Само дето Михаил Калашников не създателя на автомата, а пленения немски инженер Хуго Шмайзер.Калашников не е имал дори завършено средно образование идвам смятал и даже за чертожник не ставал.Бил е на 27 год. , когато братушките са му преписали заслугите за създаване на автомата, за да остане в историята руско, а не немско име.