Северна Корея и ядрените опити

Северна Корея продължава да си играе на Red Alert. Юнаците не се съобразяват с предупрежденията на народите и нямат нищо против да покажат, че разполагат с достатъчно атомно оръжие, за да разтревожат мирното население на Южна Корея. В историята на света са избухвали само 2 атомни бомби над мирни жители и това е било напълно достатъчно, за да се прекрати опитът и използването на този вид защита. Това не означава, че по-големите държави са спрели да ги произвеждат. Русия може да се похвали с повече атомно оръжие от всички останали страни на едно място. Братушките са искали да покажат, че са страна, с която не можеш да се е*аваш и са успели да го постигнат. По техните стъпки върви и Северна Корея. Виж какво им беше необходимо, за да спечелят вниманието на света.

Корейците не са толкова опасни, колкото може да си мислиш. Хората са започнали атомното си въоръжаване през 1957-ма година. Първият им тест е през 2006-та година. Разбира се, че има страни, които не са съгласни с експериментите в тази насока, но не трябва да се забравя, че техните възможности са равни с тези на Пакистан и Китай. Северна Корея е направила 3 опита, в които е постигнала сила от 1 килотон, 2-6 килотона и 6-7 килотона. В първите два опита е използван плутоний, а в последния е добавен уран или уран и плутоний. Да му мислят другарите от Южна Корея. Експлозиите над Хирошима и Нагасаки са с мощност от 16 и 21 килотона. 

Руснаците може да се похвалят с най-сериозна мощност в света. Тяхната бомба "Цар" достига мощност от 50 мегатона. Бомба от този вид може да генерира около 970 000 жертви. Или почти цялата популация на Северна Холандия. Днес разполагат с достатъчно технология, за да нанесат големи поражения в почти всяка точка на света. 

Северна Корея не разполага с перфектен обхват. Американското разузнаване е установило, че атомна бомба няма да успее да достигне и бреговете на Аляска. В обсега на малката страна попадат държави като Южна Корея, Китай, Русия и малка част от бреговете на Австралия!

Единственият път, в който света се е притеснил от ядрените опити на Северна Корея, е през 2006-та година. В тази година не е имало човек, който да не е написал "Северна Корея" и "Опит" в търсачката на Google. Днес не е толкова фрапиращо. 

Притежателите на най-големите атомни бомби са Русия и САЩ. 

Американското оръжие се казва Castle Bravo и е детониран на 1-ви март 1954-та година. Американците успяват да достигнат мощност от 15 килотона. Експериментът е проведен на Маршалските острови. САЩ се опитва да изолира локацията, но за жалост не успява. Малка риболовна лодка е успяла да влезе в опасната зона и двама души са сериозно облъчени.

Американското правителство ги лекува безплатно, но облъчването е много сериозно. Castle Bravo успява да изпепели целия остров и да убие всичко живона него. 

Съветският съюз показва своите способности с Tsar Bomba. Споменахме по-горе, че тя генерира мощност от 50 000 килотона. Нейният еквивалент е от всички експлозиви, които са използвани във ВСВ умножена по 10. Екипажът е предупреден, че може да ослепее от взрива или да умре след детонирането. Tsar Bomba се детонира на 30 октомври 1961-ва година. Бомбата е снабдена с парашут, за да даде възможност на пилотите да се отдалечат на време. 

Критиците смятат, че Съветският съюз е създал тази бомба, защото за времето си не е разполагал с необходимата технология за навигиране и поразяване на целта. Огромната мощност е достатъчна, за да бъде поразена целта.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
28 октомври 2015 | 10:11

"историята на света са избухвали само 2 атомни бомби над мирни жители и това е било напълно достатъчно, за да се прекрати опитът и използването на този вид защита." Защита?! какво?

1
10 април 2013 | 01:56


Konfuciii от 09 април 2013 | 23:57

Да се бориш за мир е все едно да ебеш за девственост

+1

Konfuciii
09 април 2013 | 23:57

Да се бориш за мир е все едно да ебеш за девственост

1
09 април 2013 | 10:55


1 от 08 април 2013 | 14:59

Лошо е, че най-мощното оръжие е в ръцете на алкохолизираните братушки.

На мен лично няма да ми пука много дали ще ме гръмне най-голямата бомба или някоя по-малка. :)

Think
09 април 2013 | 05:05

Симеон, пич става дума за 1961-ва година !!! Тогава не цялата планета е осеяна с ПВО ... Това, че са я пуснали от такъв самолет не значи, че не могат да конструират специализиран самолет за бомбардировка с нея. Това е било просто един тест за да се види резултата от самият взрив, а не от ефективността на преноса на такава бомба !!! Мислете с главата си преди да пишете подобни глупости ...

Симеон
08 април 2013 | 16:17

Руската бомба е снабдена с 3 парашута и като добавка е била толкова голяма, че самолета е бил изрязан за да може да се вмъкне в него. Впрочем става въпрос за самолета на Туполев Ту-95. Въобще супер неефективна бомба от гледна точка на възможното и пристигане над който и да било вражески обект. Да, откъм сила, безспорно най-силната бомба, но никое ПВО няма да изпусне осакатеният ТУ 95 с висяща бомба от корпуса му. Прехвалена работа.

1
08 април 2013 | 14:59

Лошо е, че най-мощното оръжие е в ръцете на алкохолизираните братушки.