Швеция ще плати на човек да не прави абсолютно нищо

Искате ли да получавате пари до края на живота си и никога повече да не работите? Това ще бъде изцяло законна професия и никога повече няма да се изисква нищо от вас. Добре де, няма да е точно нищо. Въпросният проект ще се финансира от Швеция и град Гьотеборг. Само един късметлия ще получи правото да не работи до края на живота си, но в замяна ще трябва да се показва на жп гарата, която все още се разработва и всеки ден да пуска часовника, с който да даде старт на работния ден на служителите. Това ще активира осветлението и ще включи платформата, за да позволи на служителите да продължат работата си. След тази толкова сложна операция, избраният е свободен да прави каквото пожелае. В края на работния ден ще трябва отново да натисне бутона и да изключи светлините.

Не е задължително да се появява на гарата по време на работните часове. Неговото задължение е да е там в края на работния ден и в началото. Ако не си намерите друга работа, компанията никога няма да ви замени и ще получавате приходи до края на живота си. Заплащането е около 2320 долара заедно с годишно повишение, здравни осигурвоки, отпуска и гарантиран пенсионен фонд. Едва ли е най-добрата възможна професия и сме сигурни, че няма да стои толкова прекрасно в CV-то ви, но се заплаща, а това е повече от перфектно, нали. През 2017 година публичната агенция на изкуствата официално отвори фонд за събиране на средства за реставрирането на гарата и заплащането на нов дизайн. Тогава двама души решили, че идеята за безполезния служител е перфектна. За 2 години, господата имали около 7 милиона шведски крони, които щели да бъдат достатъчни за цяла вечност. Така се родил и проекта "вечен служител". С подобно заплащане, служителят ще получи възможност да има заплата в продължение на 120 години. В случай, че се чудите кой дава пари за глупости. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!