Тютюнът може да бъде радиоактивен

Пушачите се превърнаха една от най-обсъжданите субкултури, които човечеството е срещало. Хората с никотинов глад са преследвани от различни здравни организации и често не могат да се отдадат на любимата си страст - цигарите. Учените са доказали през годините, че тютюнът е отговорен за разнообразие от здравни проблеми. 

Химикалите в тютюна не са толкова опасни, колкото са представени в рекламите, както са представяни многократно. Има един интересен факт за тютюневите изделия. След дълго изследване се оказва, че тютюнът може да бъде радиоактивен. Една кутия ще се равнява на около 2 000 снимки с рентген на гърдите. През 30-те години на миналия век, фермерите добавяли различни бонуси към тютюна, за да го направят по-приятен на вкус. 

Един от тях се казвал "апатит" и наистина свършил работа, но никой не проверил неговото съдържание, в което се намират и следи от уран. Всяка глътка тютюн може да се окаже доста сериозна за твоите бели дробове. Много компании са заменили тази добавка и оправдават по-високите цени на тютюна, но едва ли всеки може да си позволи по-луксозни брандове в тютюневия бизнес.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
crorkz matz
04 август 2014 | 23:26

t4xbtT A round of applause for your article.Much thanks again. Really Cool.

crorkz
03 август 2014 | 22:00

hl6tPY Very neat article.Really looking forward to read more. Really Cool.