Учителка-убиец преподава цели 14 години

Институциите винаги са притежавали своите обитатели и това може да се докаже много лесно: когато извършиш престъпление - отиваш в затвора, когато се разболееш - отиваш в болница и т.н. Не можеш да избягаш от този вид управление и си проектиран да бъдеш зависим от тях. Какво се случва, когато извършиш престъпление? Всичко зависи от вида му. Ако откраднеш кокошка, подозираме, че ще се разминеш с условна присъда, но ако убиеш някой, тогава ще гледаш решетките до края на живота си, ако не се окаже, че страната, в която се намираш е одобрила и употребата на смъртна присъда. 

Гертруд Бенешевски е една от жените, които със сигурност могат да бъдат подготвени за брак с дявола. Тя е манипулативна, жестока и хладнокръвна в своите действия. През 1965 година, тя убива Силвия Линкинс, която й е поверена за гледане срещу заплащане от 20 долара на седмица. Родителите на Силвия са пътуващи артисти и са готови да ползват услугите на жената, за най-обикновени грижи. Разбира се, пощите по онова време не са били толкова точни, което накарало Гертруд да откачи и да започне да малтретира поверените деца. Силвия се озовава в мазето на къщата и изтезанията започват. Следователите смятат, че дори Исус не е страдал толкова, колкото жертвата.

В престъплението си, убийцата не е била сама, помагали са й собствените седем деца, които с радост се включвали в боя, обидите, изнасилванията и останалата част от гаврите. Гертруд умира на 60-годишна възраст и е на свобода, след като е помилвана. Въпреки, че и те са виновни, някои от тях отдавна са на свобода и с променени имена, за да няма възможност за търсене на възмездие. Една от тях е Поула Бенешевски се прекръства на Поула Пийс и работи като учителка в Айова. Тя скрива тъмното си минало и започва да преподава. Разкрита е едва, когато някой пуска анонимен сигнал в полицията.

Властите веднага я отстраняват от работната позиция за измамата, а полицията взима отпечатъци, за да няма повече своеволия. Поула е обвинена в убийство втора степен и също е осъдена на доживотна присъда, но се признава за виновна, преди това и е осъдена на 2 до 21 години затвор. Пусната е през 1972 година и е освободена от условната си присъда през 1974 година. През 2012 година е освободена от заеманата си позиция и никой не знае с какво се занимава сега. Същото важи и за останалите деца в семейство Бенешевски.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
best pron
21 декември 2018 | 04:51

ptUFXx Im grateful for the article.Much thanks again. Keep writing.

eha
29 май 2014 | 15:57

То по лицата се вижда, че са психопати, как ще си оставиш детето на такъв урод?