Утре, нещо, кафенце?

Кафето е есенциално за камара професии, така че няма какво да се чудиш на подборката. А тя не е случайна - изследване на Harris Interactive по поръчка на Dunkin Donuts и CareerBuilder, разкрива кои са професиите, чиито представители имат най-много нужда от кафе. Те са класирани на база не само това колко кафе пият, а и дали смятат, че без кафето ще бъдат също толкова трудоспособни.

Ето и десетте професии, чиято работа зависи най-много от кафето:

1. Учен/служител в лаборатория

Помниш ли един епизод на The Big Bang Theory, в който Шелдън за първи път пи кафе? Резултатът беше потресаващ... Но всички останали и сравнително по-нормални негови коелги явно често посягат към вълшебната напитка с цел повишаване и удължаване на работоспособността

2. Служител отдел маркетинг и ПР

Колегите от PR-отдела също често се наливат с кафе и енергийни напитки и в това няма нищо изненадващо. Да, това ги прави по-нервни и понякога искат да наритат дори нас, ама няма как.

3. Служител в администрацията на образованието

Знаем, че не им е лесно - около тях търчат свърхизнервени учители, пък и дечурлига, а те трябва да се занимават със сериозни и отговорни административни дела. Кафето е позволено!

4. Редактор/писател

Някъде го имаше лафът, че писателите и редакторите в списанията са просто трансформатори - превръщат кафето в текстове. Е, не сме на първо място, обаче добавяме и значително количество алкохол към кафето. А когато започнеш работния ден с тройно кафе с голям бърбън, нещата сякаш сами се случват, честно!

5. Администратор в сектор здравеопазване

Лекарите са сложни натури и е трудно да излезеш на глава с тях. Пациентите бучат също, което допълнително усложнява ситуацията. Ясно ни е, кафето спасява.

6. Лекар

Тук вече истерията е пълна. Мрънкащи пенсионери и пищящи деца, хора с всякакви проблеми, лудница. Ако кафето не съществуваше, вероятно половината лекари щяха отдавна да са се отказали от професията си.

7. Служител в хранителната индустрия

Това не го разбираме като причинно-следствена обусловеност и няма да го коментираме.

8. Университетски професор

Нали се сещаш как на теб ти се виждат малоумни адски много хора? Е, на един истински професор така му изглеждаш и ти, и ние, и всъщност 90% от мотаещите се наоколо типчета. Кафето може да го събуди и да го спаси от тоталното отчаяние.

9. Социален работник

Щом има непрекъснат досег с всякакви хора, всичко е обяснимо.

10. Работещите в сферата на финансите

Парите, парите и кафето. Когато сметките са по цял ден, а цифрите сякаш избликват отвсякъде, кафето може да се окаже единственият верен помощник!

 

по profit.bg

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
05 ноември 2012 | 17:29

Проектанти, програмисти, конструктори...