В главата на наемния убиец на мексиканските картели

Учените отдавна са установили, че никой не се ражда злодей. Ние сме достатъчно оправни в създаването на злодеи, адаптираме се бързо сред хищниците и успяваме да докажем, че само човек може да причини по-голяма щета и от най-свирепия хищник. Убийците, психопатите, лудите, те всички са наши и ваши творения. Такъв е и Росалио Рета. Мда, той също може да се нарече един от убийците на мексикански картел. Неговата история по никакъв начин не се различава от тази на останалите, той също е в една различна игра и се опитва да оцелее и да се адаптира. 

Бях на 13 години, когато убих човек. Един ден бях поканен в Мексико. Не знаех какво става, докато пред мен не коленичиха 6 човека. Един от тарторите видя паниката в очите ми, дойде и ме попита без дори да мигне "Убивал ли си някого?". Не, отвърнах му. Той извади пистолета си, подаде ми го и каза да убия този човек - един от коленичещите. Аз го застрелях.

На 13-годишна възраст, стигнал точно до този момент и път, осъзнаваш истината - убиваш или те убиват. След това започва истинската история. 

Поставиха ме на платена стипендия. Казаха ми никога повече да не се притеснявам за нищо. Върнах се в училище, а когато съм им потрябвал, те ще ми се обадят. 2 седмици по-късно наистина се обадиха. 

Истината е, че когато вече си в ръцете на тези добри люде, тогава нямаш повече избори. Няма как да напуснеш средата си. Няма как да откажеш тази професия, щом изведнъж си се озовал сред вълците. Там слабите се заличават моментално. Завръщането на Рета е и началото на неговата тренировка. На 13-годишна възраст, той започва да се подготвя за това, което ще прави цял живот - убийства.

Подготовката, която получих не беше с хартиени мишени. Постоянно си във военна зона и стреляш по живи хора. Може да звучи абсурдно или невъзможно, но това е истината. Целите винаги бяха противници на картела. Обикновено имаше по 50-60, понякога по 100 души, които сякаш бяха наредени в кланица и чакаха своя ред за куршума. Казваха им, че ако успеят да избягат, получават обратно свободата си. Обикновено им даваха ножове, за да се защитават, а ние бяхме с пистолети. Представи си нямате какво може да направи един човек с нож, когато залогът е собствения му живот. Честно казано не исках вече да работя това, кървавата баня идваше в повече за всяка психика. Обикновено съм правил и по тривиалните неща, вадех зъби, рязах пръсти, всичко трябваше да става бавно. 

В Мексико, когато картелът започне да дава пари, да предлага подкрепата и приятелството си, особено в такава възраст, значи много скоро ще започнеш да заменяш ножовете и клещите с патрони. Приятелката на Рета споделя:

ТОй стана приятел с Мигел Тревино - лидер на картелите Зета. Неговата близост с шефа се забелязваше. Вярваше му и получаваше големи поръчики. Тревино буквално го взе под крилото си и го обучаваше за точно това, което трябваше да бъде - негово копие или чисто чудовище. Нещата, които го караха да прави и да види, не трябва да се виждат от никого - никога. 

Рета осъзнава, че един ден ще трябва да напусне работното си място по двата познати начина: 

1. В торба за трупове.

2. Затвора.

Интересното е, че с времето, младежът не просто не се възмущавал на цялото преживяване, изпитвал сериозна гордост. Повечето не се гордеят с делата, а с начина, по който ги извършват. Както са казали хората, каквото и да правиш, прави го много добре. И няма други варианти, успешната сделка носи милиони, понякога милиарди, а грешната само смърт. Ето защо и много пъти се оказва, че именно тези поръчкови джентълмени имат много по-ниско ниво на психопатско поведение, спрямо серийните убийци. В природата на всеки човек е да успее да постигне нещо значимо, а когато работната среда е такава, убийствата трябва да бъдат съвършени. Ако си спомняш дори в първия "Рамбо", полковникът описваше своя възпитаник като един от най-добрите. "Да намалява човешкия фактор...", казваше Траутман, докато народът се чудеше какво животно са успели да настъпят. Очевидно тасманийски дявол, но това е съвсем друга история. Това обяснява и защо един ден Росалио казва на детективите, че се е чувствал като Джеймс Бонд, когато е трябвало да извърши убийство. Родителите му и близките му го описват като свръхинтелигеннто момче, което е имало много блясково бъдеще. Разбира се, той е използвал своя интелект, но в съвсем друга посока, а и на финала, след залавянето му, килърът може да се похвали с минимум 30 убийства на територията на Мексико.

Историята на младежа е повече от ясна. След залавянето, той трябва да прекара следващите 70 години в затвора. Снимката е направена, когато е едва на 19 години. Та не се чудете, когато прочетете за човек с подобна статистика. Колкото и да не вярвате, героят в тази история не е бил по-различен от теб, просто е получил това от живота и е отнел много други.  

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
11 март 2019 | 18:42