Категорична подкрепа на предприетите действия от Националния оперативен щаб заяви „ВП Брандс Интернешънъл“ АД - правоприемник на „Винпром Пещера“ АД.

Компанията ще съдейства за справянето с епидемиологичната криза, породена от разпространението на COVID-19 тези трудни за всички българи дни.

Дружеството ще подпомогне усилията, положени от лекарите и здравните работници, посветени на опазването на здравето на българските граждани, като акционерите на компанията ще дарят респиратори за болничните заведения, които имат най-голяма нужда на стойност 300 хиляди лева.

Освен това, ще се осигурят и маски и защитни облекла за медицинските работници. Закупуването на обдишващите апарати е съгласувано с Националния оперативен щаб, като най-необходимо към настоящия момент. Животоспасяващата апаратура ще помогне на най-натоварените болници в страната да отговорят на спешната нужда от дихателна защита и профилактика на засегнатите от вируса.

Ръководството на компанията изказва признателност към работата на медицинските работници и болничните заведения. „Вярваме, че с обща работа, воля и дисциплина, ще успеем да преминем и през това предизвикателство“, споделят от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД.

Компанията ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации с цел овладяване на пандемията от COVID-19. Притежаваната от дружеството фабрика за спирт „Essentica” ще работи на пълен капацитет и в денонощен режим, за да доставя приоритетно за българския пазар продукция за производство на дезинфектанти.

Още по темата

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!