Всеки 4-и мъж е жертва на сексуално насилие

Чудите ли се до кога ще продължава дискриминацията на полово основа? Да, никой не обича насилието, без значение върху кого се прилага, но не дойде ли времето, в което трябва да погледнем какво наистина се случва в едно общество и колко дълбоки са проблемите между половете? И докато всички страдат за така наречената Истанбулска конвенция, която се е фокусирала изцяло върху защитата и предотвратяването на насилието над жени - безумно престъпление над личността, което не трябва да съществува през 21-и век. Нека обърнем внимание на мъжете - силният пол, чието съществуване е очевидно гарантирано от вселената. Господа, истината е, че никой не говори по тази тема, а трябва и освен това, можем спокойно да заявим, че насилникът няма пол. Колкото и странно да е, изследване на National Intimate Partner and Sexual Violence Survey 2010 е показало нещо обезпокоително.

Учените са установили че всеки 4-и мъж е станал жертва на "изнасилване, физическо насили и или преследване от друг интимен партньор поне веднъж в живота му". На фона на твърдението, че всяка 3-та жена става жертва на същото, някак си започваме да забелязваме, че и дамите не са ангели. Една от всички причини за това е фактът, че мъжете се смятат за стоици, за по-силни и здрави хора, които трябва винаги да бъдат готови за абсолютно всичко, за което може да се сетите. Осъзнавайки това, много по-малко от случаите се докладват и стигат до медиите. Добавяме и постоянните подигравки и всичко става повече от ясно. Най-странното е, че освен случаите, в които мъжът е буквално изнасилван, има 4.8% (от 2010 година, повтаряме), в които силният пол е бил заставен да прониква там, където не иска. Твърдението, че щом сте го вдигнали, значи го искате, категорично не може да се смята като форма на желание, както бихме могли да го подозираме. Стигне ли се до сексуално насилие, най-вероятно трябва да загърбим старите догми и да започнем да разглеждаме всички полове като потенциални жертви на подобен акт!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!