Защо не трябва да отстъпваш мястото си в автобуса

Следващият път, когато възрастна жена или мъж, поискат да седнат на вашето място в автобуса, просто им откажете. И не го правете с мотивите, че сте невъзпитани и лоши, а защото милеете за хората. Точно така, вие извършвате едно голямо добро, като оставите покорителката на 2 супермаркета в Люлин да стои права чак до Борово. Защо? Според английските учени, това е най-доброто, което може да направите за хората на тази възраст. Д-р Мюър Грей дори настоява тази практика да отпадне, защото старците трябва да бъдат физически активни, а не да сядат, когато се почувстват изморени.

Като откажете седалката, вие не просто подобрявате здравето им. Милиарди отиват за лечението на хора, които са намалили драстично своята физическа активност. Желанието в това изследване е да се позволи на хора от всякаква възраст да минават минималните физически активности, които в този момент не се случват. Дори и битката с дименцията може да бъде забавена, след като пациентите не взимат лекарства а поддържат добро здраве по-дълго. Практически знаем, че лекарите са прави, ала как да обясним на бабата въоръжена с 3 бастуна, че по-скоро се опитваме да ѝ помогнем, отколкото да я разболеем? 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!