Жената, която озвучава Siri

Когато Сюзън Бенет, актьор на дублажа от предградията на Атланта, чува за първи път дигиталния асистент Siri на сайта на Apple, казва, че й се сторило "малко зловещо." Това бил нейният глас или поне това заявяват тя и редица нейни познати пред CNN. "Свикнала съм да чувам гласа си на летището, но това нещо, с което можеш да общуваш, докато го държиш в ръката си, ми отне известно време, за да свикна с него," казва Бенет. Бенет казва, че прекарвала по четири часа на ден в звукозаписно студио през целия месец юли 2005 г.

Тя не била сигурна за какво ще се използва гласът й. Преди това тя била записвала за GPS устройства, съобщения по високоговорители и телефонни съобщения. Тя също така е гласът на банкоматите на First National Bank в САЩ. И докато от Apple не потвърдили пред CNN участието на Бенет в проекта Siri, адвокати, представляващи Бенет, са заявили, че това е вярно. Също така съдебен експерт по звукозаписите с 30 години опит е споделил пред CNN, че е 100% уверен, че гласовете на Siri и Бенет съвпадат. Apple обаче не е компанията, която е наела Бенет.

Дигиталният асистент Siri е създаден от SRI International, след което продуктът е отделен през 2007 г. Apple придобива Siri през 2010 г., доста след като Бенет твърди, че гласът й е бил записан. Ето как Бенет се озовава в ролята на Siri, според CNN: Софтуерната компания ScanSoft търсела актьор по дублажа за нов проект. Тя се свързала с GM Voices, компания от предградията на Атланта, която записвала гласове за автоматизирани гласови технологии.

Бенет, която била направила много записи за GM Voices, била един от предложените гласове. От ScanSoft харесали гласа й и през юни 2005 г. Бенет подписала договор, предлагайки гласа си за записи, които щели да бъдат използвани в база данни за създаване на говор. Отлъслечните неща, които Бенет записала, впоследствие били синтезирани чрез процес, който обединява думи, изречения и абзаци. Точно по този начин гласове, като този на Бенет, попадат в GPS-ите и в телефонните системи.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
xaxa Noobs
06 октомври 2013 | 14:27

Отлъслечните Аре бе няма ли да се научите да пишете правилно :D :D :D Ебаси тъпото животно е редактора ви хахаха аз бих го пратил в началното да се образова малко де, кво е тва ващо да наемате някъв неук резак .....

Фото Редактор
05 октомври 2013 | 14:04

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!

Печели Пари Онлайн
04 октомври 2013 | 18:58

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g