Жените са изложени на по-сериозно замърсяване с фини прахови частици

Изследване на БАН доказа, че при екстремно замърсяване на въздуха, най-застрашени от обгазяване са именно жените. Няколко независими екипа на БАН потвърдиха, че поради наличието на естроген в тялото на жената, същата не може да създаде сериозен филтър на фини частици точно до носа, както се случва при мъжете с бради и мустаци. Макар и да сме виждали доста жени с атрактивно лицево окосмяване, мъжете все още са с едни гърди напред (метафорично, защото физически д-р Енчев продължава да накланя везните в полза на силиконовата долина). Оказва се, че благодарение на гримове и други макиажи за красота, жената се излага на допълнително замърсяване. Нито един микробиолог не може да установи наличието на фини прахови частици поставени на горната устна. Единствената защита за средностатистическата жена е по време на екстремно високи стойности на замърсяване е да пази тишина. 

"Повече от ясно е, че когато говорим, използваме сериозни количества кислород, мъжете могат да бъдат защитени от брадата, която е естествен филтър за всякакви прахови частици. Жената обаче няма подобна защита и съответно се излага на по-сериозно замърсяване. Ето защо съветваме жените да пазят тишина в по-замъглените дни или при съмнение за сериозно замърсяване на въздуха. По този начин ще могат да редуцират приемането на по-малко количество прахови частици. Тепърва смятаме да предложим и опознаването на морзовия код при спешна нужда от комуникация." 

Препоръчваме да споделите информацията до повече хора, за да може да защитим жените. Науката го е установила, следователно нека се възползваме от знанията. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!