Лесбийки

По случай новата година получаваш нещо "СТРА-ХОТ-НО" (както често си повтаряме тук, в офиса) - подборка от лесбо целувки, инфо за лесбийките и уникалната възможност да си праснеш една злобарка благодарение на нас. Това последното не звучи много добре, така че можеш и да го пропуснеш, чЕти надолу.

 

 

Лесбийка, както добре знаеш, е жена, която изпитва емоционално, интелектуално влечение, сексуално желание към жени, има сексуални активности с и/или има за партньор, брачен или на семейни начала, друга жена. Обаче под "лесбийка" се разбира също и независимо от реалната ориентация жена, която се идентифицира като лесбийка.

 

 

Обикновено под лесбийка разбираме хомосексуална жена, но много често терминът се използва, за да включи и бисексуални жени. Ние много харесваме такива и изобщо няма да се впускаме да обясняваме как от малки си мечтаем за тройка с 2 моделки, които първо да се почнат една друга, а ние да гледаме и после като се включим... Да, няма да обясняваме.

 

 

Названието произхожда от името на гръцкия остров Лесбос. Смисълът, в който го разбираме днес, произтича от факта, че древногръцката поетеса Сафо, която е имала имала любовни увлечения и към двата пола (съдейки по нейната поезия, автобиографични бележки нямаме оставени или запазени) е била родена и живяла на острова през 6 век пр.н.е.

 

От различни древни писания, историците са заключили, че група от млади жени са били оставени на опеката и възпитанието на Сафо, което вероятно означава, че тя е имала хомосексуални връзки с някои от тях, подобно на връзките, които възрастните мъже са имали с по-млади момчетав Древна Гърция. Друг термин произхождащ от Сафо e сафизъм, който назовава хомосексуалните отношения между жени.

 

 


В древността думата лесбийка е означавала по-скоро живущите на острова жени и това значение на думата се запазва и до днес, макар по-рядко да се използва точно в този смисъл. В самия старогръцки език, където изобщо се споменава за хомосексуални отношения между жени, тъй като това е рядко, думите за момичетата любовници на жени варират според различните автори, но не се използва никъде лесбийка или някаква друга вариация, с етимология от името на острова.

 

Лесбийка, като термин за хомосексуална жена датира едва от 1890 в английски език, от където (или от френски през руски) е била заета (калкирана) най-вероятно в български.

 

 

По-конкретно думата лесбийка се е използвала, като обясняваща сексуалната практика трибадизъм (tribadism), интерпретирайки я като "лесбийска любов", а по-рано през 1870 в английски език е документирана употребата на думата lesbianism (лесбианизъм), като описание на еротични отношения между жени, като терминът е използван синонимично на сафистическа и сафизъм до началото на 20 век. Коткретно думата лесбийка влиза в употреба през 1925.

 

Ти употребяваш "лесбийка", като пишеш думичката на английски, когато искаш да си дръпнеш малко порно, знаем. Успех!

 

 

Като се върнеш от кенефа, цъкни един ФЕЙСБУК!

Още по темата

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
TH
01 февруари 2010 | 07:22

na kogo mu puka kak im vikat.ne e vajno broq 2,3,ili pove4e vajnoe seks da ima.

simeon dimitrov
01 февруари 2010 | 07:25

яко,,,,,,,,,,

!!!!!1
13 януари 2010 | 13:28

oww da mn haresvam lexbiikite

iugiuhn
03 януари 2010 | 09:23

obojavam gi