10 причини да пиеш ракия

Преди няколко седмици споделихме своя труд относно уискито и мъдростта, която носи в себе си. Мнозина изразиха своите почитания към ракията и това ни мотивира да обърнем внимание и на балканската амброзия, която е излекувала повече рани, отколкото Пирогов в заледения сезон. Чистокръвният българин е закърмен с този алкохол от най-ранна възраст - едно пръстче, докато сме на маса, промивка на рани, болки в стомаха и още много други щастливи мигове в детството. Едва ли има нужда от причини за избирането на тази напитка, но в случай, че се наложат:

10. Ракията е най-разпространеното балканско питие, възможно е колата да няма бензин, но къщата със сигурност ще е заредена за тежките дни. Дом без ракия е само къща!

9. Лекарите потвърдиха, че във водата има микроби, а ние искаме да поживеем малко по-дълго. Производителите знаят колко дърва отиват за преваряването на водата (и за джибрите), преди да се избият микробите. Пречистената напитка продължава да избива вредители и в човешкото тяло, питахме д-р Емилова!

8. Най-голямата радост на средностатистическия алкохолик е, че ракията може да се направи от абсолютно всичко. Може ли да ферментира - ракия е! Ето защо с гордост заявявали, че сме пили ракия от акация и ракия с липа - не знаем как се приготвят, но билките правят чудеса. 

7. Единственият начин да се разберете с македонец, сърбин и румънец на една маса е чрез ракия. Езиковите бариера започват да падат и всички са щастливи, когато започнат да говорят на един и същи език. Все пак, колко трудно е да поръчваш по още едно за всички на масата. Балканите могат да се превърнат в най-могъщата велика сила, стига да има неограничени количества от горивото на войната!

6. Никой не би признал, но след няколко ракии започваме да знаем перфектно сръбски и гръцки, не сме слушали никога дискографията на Милко Калайджиев, ала щракаме с пръсти и ревем като мечки на припева. Вникваме в дълбоката духовност на Цеца, Миле и други верни приятели, чието присъствие винаги дебне в плейлистите на другарите. И дори не искаме да си спомняме "100 марки". Магията на ракията!

5. Човек може да е творец във всяка една дисциплина, всичко зависи от инвестираната любов и желание за усъвършенстването. Професионалните дегустатори признават, че това е сферата, в която българинът може да разгърне своя най-голям талант. Взимайки предвид всички променливи, човек никога не може да опита една и съща ракия. Като добавим тайните рецепти, разнообразните технологии и почитането на Дионисий, потвърждаваме само теорията на Хераклит - не можеш да пиеш два пъти една и съща ракия! Това е точно толкова специфично занимание, колкото и сглобяването на Rolls-Royce.

4. Благодарение на глобализацията, всеки ще има честта да опита ракия от различна географска локация. Подобни културни мероприятия винаги завършват бързо, красиво и безпаметно! Кой би отказал нещо подобно? И като се сетим, че идват и празници!

3. Свободата да научиш всички вкусове, методи и спецификация на питието. Наследяваш традицията на вековете, както и някой друг ракиен казан за приключения. 

2. Не знаем как е било замислено това питие, ала настояваме някой да ни каже с какво не може да се консумира ракия? Познаваме човек, който пие ракия с шоколадови бонбони, следователно сме бетонирали твърдението си!

1. Щом първата капка първак се изсипе в съда, искаш да сложиш шапката си и да кажеш "Аз съм Хайзенбърг!". Знаеш, че варенето в двора е незаконно, но пък кой ще ти каже нещо. Ти създаваш продукт, който парира всяка кръчма, аптека и психолог. Ракията практически е икономически, медицински и душевен лек за обществото! Вари, приятелю, вари!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
06 декември 2016 | 16:27

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 52 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE